Hava Durumu

Büyükşehir’in böyle kent kardeşliğine, can kurban!

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2014 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 07:24
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’un çeşitli kentleriyle kardeş kent oluyor ve oluşan süreçte ağabeylik yapıldığını görüyoruz.
Rize, flaş örnek oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi yeni kardeş kente, yeraltı otoparkı ve ticaret ünitelerinin de yer alacağı kent meydanı yapılacak.
Kardeşlik, eylülde Rize’de imza altına alındı. Nisanda, Bursa’daki görüşmelerle ilk adımlar atıldı. Mayısta, kent meydanı projesi için heyet gitti.
Oluşan süreçteki açıklamalarla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Münir Karaloğlu’yla beraber, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer milletvekillerine teşekkür ediliyor.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından yapılan bir açıklamada, “Bakanımız Hayati Yazıcı’nın bilgisi dahilinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle görüşme yapmıştık.” deniliyor. 
Altepe de, “Karadeniz’in incisi Rize’mizin kente yakışan güzel bir meydanı olsun istedik. Bu meydan projesiyle birlikte Rize ve Bursa kardeşliğini taçlandıralım istedik.” demesiyle dikkati çekiyor.
İmzalar atılmadan, adımlar atıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile mimarlar Ali Tuğcu ve Gökhan Tudan’lı heyet, kentte proje için saha incelemeleri ve görüşmeler gerçekleştirdi.
Rize Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinden gelişmeler aktarılırken, Cumhuriyet Kent Meydanı Projesi’nin maliyetinin 10 milyon TL dolayında olduğu belirtiliyor.
Bugün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde, uygulama projesinin hazırlanması ve inşaatının da gerçekleştirilmesi için Başkanlık Makamı’na yetki verilmesi var. 
Diyeceğimiz…
Böyle kardeşliğe, can kurban!

CHP’den Valilik’e tepki!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ana muhalefet sözcüsü Erdal Aktuğ, ilan ettiği şehir logosunu belediyeler dahil tüm resmi kurumlara 
dayattığı gerekçesiyle Valilik’i eleştirdi.
Aktuğ, Valilik’in resmi bir yazışma belgesini kamuoyuna açıkladı.
Logo ve sloganın, yazışmalarda kullanılması için çıkarılan genelgeye bazı birimlerin uymadıkları ve uyulması için de yeni genelge çıkarıldığını söylüyor.
Özellikle…
Bir hükme tepki göste-
rerek, “Bu genelge hükümlerine uymayan kurumların yazıları imzalanmayarak, iade edilecektir.” denildiğini vurguluyor.
Belediyelere de ulaştırılan genelge için “Böylesine bir genelge üslubu ve hük-
mü, kamusal işleyiş ve hukukuyla bağdaşmıyor.” diyor. 

Kentsel imeceye, “Öztimur” harcı!

Bursa’da hayırseverlerin, gönüllülerin çalışmaları ve katkılarıyla yürütülen ‘kentsel imece’ye bir yenisi ekleniyor. 
Öztimur Ailesi, sosyal sorumluluk projele-
rine devam ediyor.
Deprem riski belirlenen eski kız yetiştirme yurdunun bulunduğu alana, Hasan Öztimur Huzurevi yapılacak.
Öztimurlar İnşaat A.Ş. tarafından 13 bin metrekare alanda, 4 katlı inşa edilecek tesis, 70 odalı ve 140 kişi kapasiteli olacak. Açık alan, ağaçlık yeşil dokusu düzenlenecek.
Vali Münir Karaloğlu’yla beraber, Baba Hasan Öztimur ile oğulları Murat ve Mesut Öztimur, ulvi projenin ilk adımında duygulu anlar yaşadılar.

“Bursa konuşuyor!”

Bursa Kent Konseyi’nin genel kurulu, tartışmalı şehir logosu için yarın toplanıyor. Valilik tarafından ilan edilen, resmi kurumlar, odalar ve STK’larda kullanılması istenen logo ele alınacak.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki buluşma, saat 14:00’te.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.