Hava Durumu

Büyükşehir’in hedefine “Bürokrasi” freni!

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2012 08:40
Yunuseli Havalimanı'nın açılabilme süreci, fiilen askeri onayla 2 yıl ve ilgili resmi kurumlarla da 1 yıl öncesine dayanıyor. Bunca zamandan sonra, dün çok ilginç bir gelişme oldu.
Büyükşehir Belediyesi'nin isteğine karşılık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'yle beraber karma komisyon oluşturulmasına karar verildi. Bu komisyonda, deneyimli pilotların görüşlerine de başvurulacak.
Büyükşehir Belediyesi, teknik açıdan isteğinin kabul edilebilmesine artık engel görmüyordu. Her an çıkabilecek nihai kararla uçuşların yaz başı başlanabileceği konuşuluyordu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yunuseli Havalimanı'nın açılmasına mali ve teknik gerekçelerle olumsuz görüş bildirmişti.
Gözler, Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'yla temas sürecindeydi ve dünkü yaşanan gelişme de, “Deveye hendek atlatmak” gibi oldu.
Konu, yerel gündemde ısınırken…
Ankara'ya dün giden Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde görüşmeler yaptı.
Bürokratlar, bekledikleri nihai sonucun elde edilebilmesini beklerken, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden 6'şar daire başkanının katılımıyla karma komisyon kurulacak” ve “Kurulacak karma komisyonda, deneyimli pilotların görüşleri de sorulacak” yanıtıyla karşılaştılar.
Komisyon, Ankara'daki çalışmaların yanı sıra, Bursa'da hem havalimanı hem de yerleşim düzeniyle ilgili incelemeler yapacak. Bu incelemelere, pilotlar da katılım gösterecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Altepe, hava sahası açısından Ankara'dan bir heyetin bu hafta Bursa'ya geleceğini söylüyordu.
Altepe tarafından ani kararla Ankara'ya gönderilen bürokratlar, süreci daha da uzatan bir yanıtla karşılaşmış oldu.
İsteğin nihai değerlendirmesi, geniş katılımı komisyona ve pilotlara bırakılırken, yaklaşık 1.5 aylık bir zaman öngörüldü.
Bekledikleri sonuca varılabilmesi için geçen hafta son noktayı koymak isteyen bir açıklama yapan Altepe, “son noktanın Ankara tarafından konulacağı” tutumuyla karşılaştı.
Hükümetteki aynı siyasi parti tarafından yönetilen Bursa, Yunuseli Havalimanı'nı açılabilmesinde, ilginç bir fotoğrafla karşı karşıya… Bu fotoğraf, daha önce aktardığımız üzere, AK Parti camiasına da sürpriz oldu.
Başkan Altepe, karşıt teknik ve mali iddiaların doğruyu yansıtmadığını, iktidar partisinden olma üslubuyla anlatmaya çalışsa da…
Arınç'ın açıklamalarından sonra, Ankara'daki kurumlardan Büyükşehir Belediyesi'ne ret kararı çıkmasına da, şaşıralım mı?



Bursa’nın fırsatı!

Yenişehir Havalimanı'yla hayaller vardı, en başta devletin havayolu şirketi, faturayı kente; kentliye çıkardı.
Uçuşları, sabah ve akşam saatlerine ayarlamak yerine, “Ya İstanbul'dan uç ya da otobüse bin git daha iyi!” dedirten kader oluştu. Seferlerin gün ve zamanı ile fiyat politikaları, beklentileri karşılamadı.
Yunuseli Havalimanı'nın açılması, zaman yönetimi ve kentsel prestij açısından eldeki mevcut imkanın değerlendirilmesi anlamına gelecek.
Büyükşehir Belediyesi, tuhaf şekilde AK Parti'nin kendi içerisinde siyasi bir irade muhalefetiyle karşılaşıyor. CHP'nin, Büyükşehir ve Osmangazi belediye meclislerindeki pozitif düşünce, çifte yerel iktidar olan siyasi partide yok.



Osmangazi şaşırtıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli Havalimanı'nın açılmasını isterken, Osmangazi Belediyesi'nin bir tebligat uygulamasıyla zor duruma düştü.
Havalimanı çevresindeki 200'e yakın mülkiyetin sahibine, “İnşaatınız var ise durdurun, düşünüyorsanız başlamayın” uyarısı yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mülkiyet sahiplerindeki tepkiler ve kaygılı bekleyişe karşılık, gündemde uçuşlara yönelik “imar yasağı” ve “imar planı değişikliği” olmadığı açıklanmıştı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.