Hava Durumu

Büyükşehir’in hizmetlerinde, Bursa’ya “5 Bölge” dönemi!

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:48
Artık… Tüm ilçeler, Büyükşehir’li oldu.Henüz… Uygulama yeni, farkını ilçeler yaşıyor.
Üst yerel yönetim olarak…
Hizmetlerle ilgili değerlendirme, karar, uygulama ve süreç yönetimlerinin daha planlı ve etkin olabilmesi için yapısal yeni bir uygulama başlatıldı.
Bu doğrultuda…
Bursa, 5 bölgeye ayrıldı.
İlki….
Büyükşehir Belediyesi’nin eski statüsüne tabi olan 7 ilçenin arasından, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Gemlik’le oluşuyor.
Diğerleri için…
Görev, yetki ve sorumlulukta il sınırına dönüşümle beraber, yeni katılan ilçeleri esas alıyor. Coğrafi düzeni de dikkate alan dağılımla 4 bölge oluşturuldu.
Yeni ilçelerin bölgesi, stratejik önem taşıyor.
Bölgesel yürütmeye göre…
İnegöl-Yenişehir-İznik.
Mustafakemalpaşa-Karacabey-Mudanya.
Orhaneli-Büyükorhan-Harmancık-Keles.
Orhangazi.
Dağ ilçeleri için toplu ve Orhangazi için tek başına ve önceki statüye tabi olmasına rağmen Mudanya’nın da yeni ilçelerle bölgelendirildiği dikkati çekiyor.
Hizmetler planlanıp yürütülmek istenirken, ana merkezden idari çalışma ve işleyişin yanı sıra, özellikle ihale uygulamaları ve yapım işlerine kolaylık sağlanması hedefleniyor.
Söz, böyle açılmışken…
Dağ yöresi ilçelerine, sportif toplu ihale düzenlendi.
Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles’e spor sahaları ve gerekli binaların gerçekleştirilmesi için 16 Şubat’ta ihale yapılacak.
İş programı için…
1 yıl süre konuldu.
Dağ ilçelerinin tümüne futbol sahası yapılacak. Yer durumuna göre, futbol sahalarının kapasiteli tribünlere sahip olabilmesi önemseniyor. Spor salonu ve halı sahalar da yapılacak.
Dolayısıyla…
Farklı alanlarda önceki dönemle beraber hizmetler almaya başlayan dağ ilçeleri, Büyükşehir Belediyesi’yle makus talihini geride bıraktı.

“Karayolları” çalışanlarına bravo, 
gözler; Büyükşehir’in meclisinde!


    Bursaspor ile Bursa İl Milli Müdürlüğü’nün işbirliğiyle başlatılan kampanyada, “Binlerce minik yüreği, yeşil beyaz sevdalısı yap” deniliyor.
Kentsel imecede, örnek çalışma!
Bursaspor’un internet sitesindeki kampanya bölümünde, “O’nun formasını da sen al” çağrısıyla 55 TL’ye alınan her forma, bir öğrenciye hediye olacak.
Katılıma baktık…
İlgi büyük!
Dikkatimizi çeken…
Her zaman ve her koşulda Bursaspor’un yanında olan Büyükşehir Belediyesi’ni 1000 formayla ilk sırada ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ni de 700 formayla ardında görüyoruz.
Sivil toplum örgütleri, şirketler, şahıslar…
Ulvi davranış!
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün çalışanları da, 13 formayla kendi üzerlerine düşeni yapmaya çalışırken, böylesi kenetlenmeye, Büyükşehir Belediye Meclisi de yakışacaktır.
Yarın…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısı yapılacak.
Bursa ilinin tüm ilçelerinden katılımlı oluşan 101 üyesinin katılımcı olacağını ve böylelikle 101 öğrenciye, yeşil beyaz bir sevdanın yaşatılmasını sağlayacaklarına inanıyoruz.

Kardeş Muş’a,
destek sürüyor!


Bursa’nın kardeş kentlerinden Muş, göç veren kentlerin başlıcalarından olup, Bursa’da da bu özelliğiyle biliniyor ve dikkati çekiyor.
Daha önce…
Büyükşehir Belediyesi’nce, önceki filoda bulunan ve yenilenen belirli sayıdaki otobüs, kent içi ulaşım hizmetlerine destek için bağışlanmıştı.
Şimdi…
Yangınla mücadele çalışmalarında, hazırlıklı olmak ve etkin çalışmaya katkıda bulunmak için de ifaiye arazözü (söndürme aracı) verilecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.