Hava Durumu

Büyükşehir'in meclisi karıştı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2013 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2013 08:12

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin dünkü oturumunda, söz düellosu içerisinde hareketli anlar yaşandı.
Başkan Recep Altepe, gündeme geçilmeden önce, her zamanki gibi icraattan gelişmeleri ve son durumu anlatırken, ötesi dakikalarda gerilim oluştu.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli'nin, bazı bakanları, çocukları ve işadamlarını kapsayan operasyon gündemine odaklanınca…
Siyasi tartışma gelişti!
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, yerel yönetimin meclisinde, siyasetten söz edilemeyeceği gerekçesiyle tepki gösterdi.
Ayradilli ise, AK Parti hükümetini zora sokan gelişmenin değinilmesine karşı çıkılması üzerine de, askerlerle ilgili gelişmelerde, aksine "Ortaya çıksın." denildiğini söyledi.
Açıklamaları arasında, bazı bakan çocuklarının operasyondan etkilenmiş olmasını, "Ne babalar varmış."  diye yorumladı.
Ülkü gündemi ve siyasetinde ısrar eden Ayradilli'ye, Özcü'nün tepkisi devam ederek, "Tiyatro oynamaya gelmedik buraya…" dedi. Üslup uyarısında bulunuldu.
Altepe de tepkisiz kalmıyordu ve "Bursa'ya katkı koyacak şeyleri bilmiyorsunuz, ama siyaset yapmayı biliyorsunuz." diyordu.
Ayradilli, özellikle Özcü'yü kasterek, AK Parti'deki aday adaylığı sürecinin, iktidar sıralarında gerilim yarattığını ve sinirlendirdiğini söylüyordu.
Bu sözlere karşılık veren AK Parti sözcüsü Celal Demir de, "AK Parti adayları, sizi niye geriyor?" diye sordu.
Ardından; siyaseten "İl başkanınız basın toplantısı yapsın" diye konuştu. Ana muhalefetin eski genel başkanına ait kaset skandalını anımsattı.
Sonrasında, yerele dönüldü.
CHP, hafta içerisinde "hurda vagon" iddiasıyla basın toplantısı düzenlerken, sözcüsüyle de, dün gündeme getirildi.
Altepe, yurt dışında vagonların 60-80 yıl hizmet verebildiğini ve Bursa'ya sistemde çalışan vagon alımı yapıldığını vurguladı.
Ayradilli, AK Parti sıralarından tepkiler üzerine, "Niye konuşmayacağız. Size mi soracağım" diye yanıt verdi. Altepe'ye de seslenerek, "Sizin adaylığınız belli oldu. Siz niye sinirleniyorsunuz?" şeklinde konuştu.
CHP yönetimindeki Nilüfer ilçesi ve belediyesi için de, dün gündeme bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı.
Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nın ismi, Özlüce Muhtarlığı'nın başvurusunun kabul edilmesiyle iptal edildi ve "Özlüce Bulvarı" ismi verildi.
Nilüfer Belediyesi'nin başkan yardımcılarından CHP'li üye Turgay Erdem, görüşmelerde tepkisini vurguladı.
Kışlalı'nın hem kimliği ve düşünceleri hem de isminin kullanımının, başta tapu olmak üzere, resmi işlem ve kayıtlardaki yerine işaret etti. Ayradilli de, tepkiyi sürdürdü.
İsim değişikliğine, MHP'nin çekimser kaldığı görülürken, AK Parti oylarıyla "Özlüce Bulvarı" ismi verildi.
Sonraki maddelerin görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li üyelerden Mahir Gencer, isim değişikliği kararını yeniden gündeme getirdi.
Kışlalı'nın kimliği ve saygınlığından söz ederken, isminin kaldırılması nedeniyle derin üzüntüyü de ifade etti.
Ardından…
CHP sıralarında, protesto amacıyla oturumun terk edileceği düşüncesi açıklanırken, geri adım da olmayınca, salon terk edilmeye başlandı. Grup sözcüsü Ayradilli ise, oturumdaki temsilini sürdürdü ve ana muhalefet, tek üyeyle gündem yürüttü.
Bu arada…
Görevine yeniden adaylığı ilan edilen Başkan Altepe, oturumun başındaki sunumuyla kendi icraatını farklı alanlarla yine ortaya koymaya çalıştı.
CHP'nin, ülke gündemi ve siyasetine değinmesiyle gerilimin fitili ateşlenirken, ilerleyen dakikalarla iktidar ile ana muhalefet arasında söz düellosu izledik.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçe meclisiyle reddedilen Ahmet Taner Kışlalı isminin, dünkü oturumuna katılamadığı Büyükşehir'in meclisinde değiştirilmesini doğru bulmadı.
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de, isim değişikliğini gündeme getiren muhtarın, daha önce CHP'den ilçe belediye meclisine üye aday adaylığı düşüncesini duyduklarını, ancak başvuruların arasında bulunmadığını açkladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.