Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinde, bu kez fena kapıştılar!

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 07:54
Dün, aktarmıştık.Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP tarafından gündeme getirilen Nilüfer Belediyesi’ne 2 otobüs alınma isteği, komisyonda reddedilmişti.
Bursa’nın üst yerel yönetim kurumunun dün toplanacak meclisinde de, son sözün söyleneceğine dikkati çekmiştik.
Karar çıkarma çoğunluğuna sahip AK Parti, komisyondaki çoğunluğuyla söylenen ret yanıtını, dün de meclis kararıyla tescil etti.
Nilüfer Belediyesi’ne otobüs yok!
Durum böyle olunca…
Komisyona ait rapora geçildiği sırada oturuma katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sert tepki gösterdi.
Başkan Recep Altepe de, oluşan söz düellosunda hem ses yükseltti hem de eleştirel sert karşılık verdi.
CHP ve Bozbey, Rize’ye kent meydanı projesini yapacak olan, farklı kentlere proje ve araç bağışı yapan üst yerel yönetimden, bu gerekçelerle beraber haklı beklenti taşıyordu.
Bozbey, “Adil ve eşit davranılması gerektiği” görüşünde bulunuyordu, ancak Altepe, komisyonun ret kararına ilişkin gerekçeyi sahiplendi.
Nilüfer Belediyesi’nin kişi başına gelirinin, Yıldırım ilçesi de bir yana, Büyükşehir Belediyesi’nden bile fazla olduğundan söz ediyordu.
Büyük ilçelere araç yardımı yapmadıklarını belirten Altepe, örneğin yardım edilen dağ ilçesi Harmancık ile Nilüfer arasında fark olduğunu ve dengeyi gözettiğini söylüyordu.
İktidarın gerekçelerini inandırıcı bulmayan Bozbey, “Adalet anlayışımız, sizin adalet anlayışınızdan farklı.” diyordu.
Ana muhalefet sözcüsü Erdal Aktuğ, Nilüfer’le ilgili ret kararını, “AK Parti’nin yönetimini alamadığı” düşüncesine taşıdı.
Ardından…
“Açık ve net, siyaseten bir karar.”

Dev yatırım, dev borçlanma!

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanan dosya ve önergeler arasında, dev yatırım ve dev borçlanma yer alıyordu.
İl sınırına dönüşüm nedeniyle proje, yol ve karla mücadele uygulamaları için toplam 123 araçlık alımın ilgili bir başka kararı alındı.
BursaRay’a 60 ve tramvaya 12 araç alımında kullanılmak üzere, finans kurumlarından 320 milyon TL borçlanma kararı çıktı.

2. raunt, Kent Ormanı’yla

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsis süresinin dolmasıyla Nilüfer Belediyesi’nden alınan ve Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Kent Ormanı, iki belediyenin arasında daimi yeni ihtilaf konusu durumuna geldi.
Kent Ormanı’nın sosyal tesis olarak işletilmesi, Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde kendi şirketi BURFAŞ’a verildi.
Başkan Recep Altepe ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey arasındaki söz düellosu, ilgili görüşme sırasında da devam etti.
Bozbey, üst yerel yönetimin çok şeyler ve yeni şeyler yapmış gibi kendisini reklam ettiğini belirtirken, “Takipçisiyiz.” dedi.
Nilüfer Belediyesi’ne ait unsurların, kurum ismi ve logoların kaldırılmasından sonra yine konulduğunu gündeme getirirken, bu sözlere Altepe’den karşılık geldi.
İlçe belediyesince trafo, direk ve lambaların söküldüğünü ifade ederken, “Sökmeseydiniz, adam gibi gitseydiniz olmuyor muydu?” diyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.