Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisinde,“Tavacı” kıyameti koptu!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2015 07:29
Sonunda, patlak verdi.    Epey zamandır…  Nilüfer’deki Tavacı Recep işletmesine ait arsanın imar durumu, CHP yönetimindeki Nilüfer ile AK Parti yönetimindeki Büyükşehir belediyelerini karşı karşıya bulunduruyordu.
Ticari amaçlı tesis ve faaliyetin, kamusal amaçlı yeşil alan üzerinde bulunduğu, bu nedenle hukuk ve imar esaslarına aykırılığı gerekçesiyle gündemden düşmüyordu.
Dün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde, Nilüfer Belediyesi’ne ait imar değişiklikleri vardı. Dosyaların arasında,  Tavacı Recep’e vize anlamına gelen karar, tartışma doğurdu.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun onay vermeyişine, CHP itiraz etti. İktidar ile ana muhalefet arasında gelişen söz düellosu, sert tartışmaya dönüştü.
İlçe belediyesinden gönderilen, ancak daha önce vize verilmeyen bir imar değişikliği kararı olmuştu. Yargıya taşınan konuyla ilgili olarak, ortalık bu kez fena karıştı.
Komisyonun AK Parti’li üyesi Turgay Yel, kamuya ait yeşil alanın ticaret amacına dönüştürüldüğünü ve kullandırıldığını, ayrıca alanın dışında da kamusal alan tecavüzü olduuğunu anlattı.
İlçe belediyesinden işletme ruhsatı almaması gerekirken, Büyükşehir Belediyesi’nce yasal olmayan durumlara karşılık, yasal müdahale ve işlemlerin yapıldığı da belirtildi.
Eleştirel hayreti vurguladı.
Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yapan CHP’li  üye Turgay Erdem, söz konusu yeşil alanın, hukuk ve imar esasları çerçevesinde başka bölgeye kaydırıldığını ve ticaret alanı tanımına giren başka bir yerle takas edildiğini söyledi.
Başkan Recep Altepe’nin suskunluğunu ne zaman ve nasıl bozacağını merak ederken, CHP’lilere sesleniyor ve yasal olmayan bir şeye kılıf aramakla suçluyordu.
Bu arada…
İktidar grubundan, ilginç bir çıkışla…
CHP yönetimindeki Mudanya Belediyesi’nin de bulunduğu binanın kaçak son 1.5 katının yeniden yapıldığı, bir başka CHP’li belediyenin olumsuz davranışı olarak örneklendi.
Bu tutum, CHP sıralarını kızdırdı.
Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı işte yasal olmayan bir durumun da olmadığı belirtilirken, Mudanya Belediyesi’ne yönelik sözler ve kıyaslama, tepkiyle karşılandı.
Aksine…
Kamusal alanların farklı amaç ve ticari düşüncelerle kullanıldığına ilişkin olarak da, Büyükşehir Belediyesi’ne karşı suçlama yapıldı.
Erdem sordu..
“Siz yapınca, hak mı oluyor?
Altepe, sinirledi!
Ana muhalefete sesini daha da yükselterek, “Büyükşehir Belediyesi’nde, bir tane böyle yer gösterin. Gösteremezsiniz, çünkü yok.” diye konuştu.
Nilüferde’ki kararı, kişiye özel rant sağlamakla da itham etti.
Sözlerinin devamıyla tepkisini artırarak, “Temizleyin Tavayı. Konuştukça batarsınız. Sabaha kadar konuşun” diye ateş püskürdü.
AK Parti’li üyeler alkışladı!
İlçe belediyesinin imar değişiklikleri oylanırken, hem Tavacı Recep hem de benzer durumda olduğu belirtilen Bahçende işletmelerine vize anlamına gelen kararlar, reddedildi.
Kriz sürecek!

…VE YENİ STADYUM, BURSASPOR'UN OLDU!

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sona getirmek üzere olduğu yeni stadyum, farklı düşünce ve formüllerin dışındaki bir karar ve za-manlamayla Bursaspor’a veriliyor.
Bursaspor ve taraftarları, yeni stadyumun Bursaspor’a verilmesini istiyordu. Geçen yıldan beri, yoğun bir talep ve baskı, ortaya konuluyordu.
Merkezi yönetimin 50 milyon TL katkıda bulunduğu ve mevcut durumuyla maliyeti için de 250 milyon TL gibi tutardan söz edildiği projede, kiralanacak ticaret alanlarının önemi bulunuyordu.
Dün…
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti’nin önergesiyle ani adım ve hızlı tahsis kararı çıktı. Uzun süreli bir kiralama yöntemi ve aylık 60 bin TL bedel uygulanacak.
Bursaspor, yeni stadyumda zaten oynayacaktı, ancak Bursaspor’un borçları nedeniyle Avrupa Kupaları’ndan 1 yıl daha men edilme eşiğine gelmesi ve 31 Ocak’a kadar süre tanınması, dünkü sürece etken oldu.
Kararla…
Borçlar için taahhüt fırsatı ve ciddi çoklu gelir aracı, Bursaspor’a sağlandı. 
Altepe’nin vurguladığı gibi…
Yerel yönetim, üzerine düşeni yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.