Hava Durumu

Büyükşehir’in meclisine, AK Parti- CHP canlılığı!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2012 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2012 09:41


Millet iradesi, 3 siyasi partili yapı oluşturdu.
Tuhaf olan…
Oturumlar, iktidar ile ana muhalefet sayesinde canlı oluyor.
Başkan Recep Altepe’nin kendi ağırlığını ortaya koyması nedeniyle AK Parti’nin grup sözcülüğüne de, pek iş düşmüyor.
CHP, deneyimli mimar sözcüsü Osman Ayradilli’nin etkisiyle kamuoyu önünde varlığını ve sesini gösterirken, sonuçta AK Parti- CHP düelloları ortaya çıkıyor.
Bursa’nın gündemi canlı!
Kentsel sorun, beklenti, proje ve hedeflerin daha çok konuşulduğu bir dönemdeyiz. Yerel seçim süreciyle de beraber, önümüzdeki aylardaki oturumların önemi de artıyor.
Geçen haftaki oturum…
Ankara’dan Bursa’yı biçimleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tam yetkisi karşısında, artık belediyelerin ve meclislerinin varlığı ve özerkliği, açıkçası bir anlam ifade etmiyor.
Nitekim…
Ayradilli, süreç ve yaşanan gelişmeler için “Demokrasinin Bursa’da çöküşü demek… 12 Eylül dikta rejiminde bile, bu kadar olmadı.” diyordu.
Oturumdan bugüne notlarımız var!
Demokrasi açısından…
AK Parti yönetimindeki belediye başkanlarının belki de söyleyemediklerini söyleyen Ayradilli, diğer yandan ise, çok ilginç bir çelişkiyi vurgulamıştı.
Yine…
AK Parti yönetimindeki belediyelerin, ellerindeki mevcut yetkileri bile kullanmadığından söz ediyor, örnekleri anlatıyordu.
Kükürtlü’deki caminin de yer aldığı yapının ruhsatsız olduğunu belirtiyor, ancak tanınmış bir alışveriş merkezi firmasının mağaza açmasını da eleştiriyor.
Söz konusu alışveriş merkezinin faaliyete geçtiğini ve 20’ye yakın tutanak düzenlenmesine rağmen, faaliyetine devam etmesini tepkiyle karşılıyordu.
Zabıtasıyla simitçi camekânlarına dokunan belediyeciliğin, diğer yanda kaçak bir yapıdaki kaçak ticari faaliyete izin veren tutumuna veryansın ediyordu.
Ayrıca…
Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santralı’nın de kaçak olduğunu belirtiyor. Kent halkına söylenen kararlılık ve fiilen yürütüldüğü duyurulan mücadelenin gereği için çağrıda bulunuyordu.
Bu arada…
CHP, önceki dönemin meclis yapısında ciddi bir varlık gösterememişti, tıpkı MHP’nin bu dönemde yapmadığı gibi… Yerel demokraside, MHP’nin millet iradesiyle elde ettiği konumunu kullanamadığını görüyoruz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.