Hava Durumu

Büyükşehir’in şirketleri, icraatı canlandırıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2012 08:50

En önemlisi…
Kentsel işlevleriyle kilometre taşı oluyorlar.
BESAŞ kurulunca…
Ucuz, ancak kaliteli ekmeğin üretimi için sektörü hareketlendirdi ve olgunlaştırdı. Fiyatta ve kalitede, çifte denge unsuru oldu. Ucuza satılmasının da öncesinde, ekmekte güvenilir olma kavramıyla toplumdaki tüm katmanlarının tercihi durumuna geldi.
Bursa Kültür A.Ş. kurulunca…
Turizmdeki markalaşma hedefini de dikkate alırsak… Kentin, kentlisine, ülke vatandaşına ve yurdun dışına tanıtımı için yayıncılığın adresi oldu. Yıllarca merkezi yönetimin ve taşra yönetiminin yapamadıklarına imza atıyor. Organizasyonlar düzenleniyor.
BİNTED kurulunca…
Nitelikli personel ihtiyacının karşılanabilmesi için güvenilir, istikrarlı ve deneyimli bir istihdam şirketi, böyle doğuyordu. Belediye birimlerine can veriliyor.
BURBAK kurulunca…
Otopark ve türlerine ilişkin politika, proje ve çalışmalar yürütülmeye başlanıyordu. Trafikle ilgili katkılar da ortaya konuluyordu. Çeşitli tartışmalar ve eleştirilere rağmen, yabancı ünlü kentlerde örnekler, Bursa için gündeme getiriliyordu.
BURKENT kurulunca…
Her alandaki sigorta acenteliğiyle hem kurumsal ihtiyaçlar hem de kentliye yönelik hizmetlerin yürütüldüğü şirketleşme gerçekleşmişti.
BURFAŞ kurulunca…
Önceleri Reşat Oyal Kültürparkı’nın, sonraları da yeni kurulan Soğanlı Botanik Parkı ve Hayvanat Bahçesi’nin yönetimini yürütüyordu. Fuarcılığın, yerel yönetim nezdinde düzenlenmesi ve teşvik edilmesinin öncülüğünü yapmıştı.
…Ve!
BURFAŞ’ın önemi arttı!
Merinos Parkı’nın da yapılması ve geliştirilmek istenen sosyal belediyecilik kavramının icraatında da, BURFAŞ faktörünü görüyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras icraatıyla restore edilen ve günlük hayatın parçası durumuna gelen eser yapılar, BURFAŞ eliyle yönetiliyor.
Yıldırım’da Hünkar Köşkü, Osmangazi; Merinos Parkı’nda Gölpark, Mudanya’da Tarihi İstasyon, Osmangazi’de Mahkeme Hamamı, Gemlik’te Atatepe, Osmangazi’de; Bali Bey Han, Osmangazi; Hayvanat Bahçesi’nde Afrika Kafe, Osmangazi; Ertuğrul Bey Meydan Kafe, Gemlik’te; Narlı ve Osmangazi’de Kayhan Meydan Kafe tesisleri, sosyal ve kültürel hayatın bir parçası durumunda bulunuyorlar.
Makul fiyat tarifeleriyle kâr odaklı hareket etmeyen BURFAŞ, bir işçi sendikasının yer aldığı şirket olmasına rağmen, zarar etmiyor. Bilonço ve faaliyet raporu ortada. Hizmet kalitesinden ödün verilmiyor ve daha da iyisi için çalışılıyor.
Artık…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönetiminde, Genel Müdür Mustafa Çaltılı’nın dönemiyle de beraber, değişim ve farkı da, halk zaten görüyor, yaşıyor ve duyuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.