Hava Durumu

Büyükşehir şaştı bu işe!

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2013 23:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2013 23:55

Büyükşehir Belediyesi, karar ve uygulamalarıyla dava ediliyor. Aleyhteki kararlarla da uygulamalar duraksıyor veya kalkıyor.
Hükümetin vaktiyle Anayasa Mahkemesi’nden yakındığı gibi, Bursa’nın yerel idare mahkemelerine ait kararların da sıkıntısı yaşanıyor.
Hukuk Devleti ilkesine rağmen…
Açıkçası…
Tartışma konusu oluyor.
Yine…
Öyle yeni kararlar var!
Ulaşımda da, gelişiyor.
Yamaçlık mahalleler ve dar sokaklarının zorluğu nedeniyle minibüs benzeri küçük otobüslerle başlatılan toplu ulaşım hizmeti, durdurulmanın eşiğine geldi.
Minibüsçü esnafının açtığı davada, ara kararla yürütmeyi durdurma yerine esastan iptal kararı çıktığı öğrenildi.
Hizmet beklentisini karşılayan ve beğeniyle yararlanılan Kuştepe, Aydede, Yiğitali, Mollafenari ve Çekirge seferleri, yerel idare mahkemesinin sürpriz sayılan kararıyla karşılaştı.
Mudanya karayolundaki BursaRay’la bağlantılı aktarmaların, 1050 Konutlar’dan Emek Kavşağı’na taşınması da tıkandı.
BursaRay, 2 durak ilaveyle Emek’e uzatılmıştı. Mudanya ve Güzelyalı ile çevre semtlere hizmet verilen otobüs ve minibüs duraklarının, Renault’nun önüne taşınması öngörülüyordu.
Mudanya merkezli itirazla yerel idare mahkemesinin esastan iptal kararı verdiği öğrenildi. Bu yer de, geçen hafta itibariyle Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmişti.
Anımsanacağı üzere…
Kentin kuzey ulaşımını sağlayan minibüsler, Gençosman Kavşağı’nın üst kesiminden çıkarılmış, ancak yerel idare mahkemesinin aleyhteki kararıyla eskiye dönülmüştü.
Bu arada…
Yerel idare mahkemesinden, yeni tramvay projesine de yürütmeyi durdurma kararı çıktığı, daha sonraki yeni kararla engel durumun ortadan kalktığı öğrenildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.