Hava Durumu

Büyükşehir, şirketleriyle Devler Ligi’nde!

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2015 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 07:38
1990’lı yıllarla…Büyükşehir Belediyesi’nin şirketleri, “İyi yönetilmiyor” ve “Zarar ediyor” gerekçeleriyle tartışma ve eleştiri konusu yapılırdı.
O dönemin koşullarıyla…
Temel ve sınırlı faaliyet yürütülürken, zamanla değişen koşullar, konulan hedefler ve artan hizmetlerle farklı tablo oluştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2014 yılına ait  250 Büyük Firma listesinde, yerel yönetimin önemli şirketlerini görmeye devam ediyoruz.
Ulaşımda Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ), gıdada BESAŞ Ekmek ve Besin (BESAŞ) ve yerel yönetimin özellikle ihtisas sahibi personel ihtiyacını karşılayan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt ve İmar (BİNTED), Devler Ligi’nde yer alıyorlar.
35. sırayla…
BURULAŞ, sorumluluk kapsamının önemi ve kapsamıyla 331 milyon TL ciroya sahip olmakla beraber, Amiral Gemi durumunda bulunuyor.
İç koordinasyon sorunu nedeniyle bilgilendirme yapılamadığı için önceki yıl liste dışı gözüken BESAŞ, 57.4 milyon TL ciroya sahip ve 236. sırayla yerini aldı.
Önceki yıl 225. sıradan listede yer almaya devam eden BİNTED, geçen yıl 57.4 milyon TL ciro elde ederken, 237. sıraya geriledi.

Merakla beklenen bürokrat, işbaşı yaptı

1 yıl sonra…
Bursa, Kültür ve Turizm İl Müdürü’ne kavuştu.
Vekaletle yönetilen ve tam icracı olması bile…
Devletin kültür ve turizm kurumu, politikası ve temsili açısından önem taşıyan bürokratlığına, yeni atama uygulamaya geçti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Abdullah Damar, ilgili resmi yazının kendisine ve kurumuna ulaşmasının ardından, Bursa’daki görevine başladı.
Yazdığımız üzere…
Konya’dan İmam Hatip’li ve Bursa’dan İlahiyat’lı Damar, okullarda yöneticilik yapmakla da beraber, İslam Felsefesi ve Tasavvuf Tarihi’nde araştırmacı, deneyimli ve öğretici…
Kültür ve turizm açısından, bilgi ve deneyimini, düşünce ve öngörüleriyle görevine de taşıyacağına inanıyoruz.

“Arka bahçe” belediyeleri, İstanbul’da

İstanbul’un gözüyle…
“Arka bahçe” olarak tabir edilmeye başlanan ve roller biçilmek istenen Bursa’nın belediyeleri, düzenlenen organizasyonla İstanbul’da buluşturuldu.
Bursa Belediyeler Birliği’nin, eğitsel seminerine katılımı teşvik ve cazibe için İstanbul seçilmiş gözüküyor.
Daha önce, başka kentlerde yapıldı.

Bursa’da Suriyeli mültecilere ramazan aşı

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi fakir, muhtaç ve dar gelirli kişilere yönelik aşevi hizmetleri kapsamına, Suriyeli mültecileri de kattı.
Ramazan’lık ihaleyle…
Belirli yer veya yerler için günlük 8 bin 500 kişilik aşevi ve Kadir Gecesi’ne özel 8 bin kişilik aşure dağıtımının hizmet alımları yapılacak.
Suriyeliler de, hizmet alacak.

Dingo’nun ahırı

İstanbul’un atlı tramvaylı zamanında, Dingo adlı Rum’un ahırına, atların girip çıkmasından dolayı ‘’Burası Dingo’ nun ahırı mı, giren çıkan belli değil‘’ sözü,günlük hayata karışır.
Tuzpazarı’nın üst kesimindeki İmaret Sokak’a işyerlerinin kurduğu tezgahları, masa ve sandalyeleri görünce, Dingo’nun kulaklarını çınlattık.
“Yaşanabilir Osmangazi” gerekçesiyle kentsel dönüşüm gibi radikal bir yapı tasfiyesini öne süren Osmangazi Belediyesi’ni, çarşılarda tezat yönetim anlayışıyla görüyoruz.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.