Hava Durumu

Çanakkale için Atatürk’süz “hutbe” ve “çocuk” hayali!

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 08:25
Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlanırken, artık olağanlaşan bir durum ve tartışmanın, yine bu yıl da tekerrür ettiğini görüyoruz.
O günler konuşulurken ve kaleme alınırken…
Gazi Mustafa Kemal’i; Atatürk’ü önemsiz veya yok sayan anlatım ve öyküleştirme, devletin kurumsal yayınlarında bile oluyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma Hutbesi’nde, “100 yıl önce Çanakkale’de bütün dünyaya karşı “Çanakkale geçilmez” diye bir destan yazıldı.” deniliyordu, ancak…
Atatürk, tarihe geçen “Çanakkale geçilmez” sözüyle vardı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna varılan süreçte, 19. Tümen’deki komutanlığı ve tarihe yazdığı, yoktu.
Dahası…
Çocuklar için eğitsel ve öğretsel amaçlı dergi olan Diyanet Çocuk’ta bile,  Atatürk’ten soyut yıldönümü veriliyordu.
Bir anlatımla…
Bir dede, torunuyla beraber Çanakkale’deki arkadaşının köyüne gider. 
Savaşın geçtiği yerler dolaşılırken…
Bir tepeye varıldığında, “19. Tümen , burada büyük kahramanlık göstererek, yılmadan savaşmış.” denilir. 
Yahya Çavuş ve arkadaşlarının, o tepede şehit düştükleri ve Mecidiye Tabyası’ndaki Seyit Onbaşı’nın kahramanlığı anlatılırken, Atatürk’ten söz edilmiyor.
Bir başka anlatımla…
Masası başında bir çocuk; savaşın geçtiği günlere ve anlara kapılırken, her yaştan verilen şehitleri düşünür, ancak yine Atatürk’ün konu edilmediğini okuyorduk.
Milli tarih ve değerlere, geçmişe sahip çıkmak, devletin temel görevidir, ancak bugün neleri yaşamış oluyoruz.

“En çok dolaşan” vekildi, yeniden dolaşmaya aday!

Kemal Demirel…
Bursa’ya 2 yasama dönemiyle milletvekilliği yaptı, ancak diğer tüm illere de hizmet edebilen çalışmalar yürüttü.
Nam-ı diğer; Çuf çuf Kemal!
Kentine demiryolunu getirebilmek için Türkiye’ye sesini duyuran Demirel, böylelilkle karayolu güvenliğini de tartışmaya açmıştı. 
Okulları kapatılan köylerdeki mağduriyete de el attı. Gözlem ve tespitlerde bulunmak, sorunu duyurmak bu amaçla da Türkiye’yi dolaştı.
Halk arasında kalmaya, özen göstermek istiyordu. Sıcak gündemi takip ediyor, tepki ve soru önergeleriyle ulusal basına konu ediliyordu.
Şimdi, yeniden…
CHP’nin parlamenterleri arasında yer almak için aday adaylığı çalışmalarını yürütüyor.  Adaylığın listesini oluşturacak önseçime hazırlanıyor. 
Hizmetleri, referansı oluyor.

Büyükşehir sahillerde iddialı…

Yaz aylarıyla…
Gemlik Körfezi’ndeki Küçükkumla, gelişmişliği ve kalabalığı kadar olmasa bile, Marmara’nın Bodrum’u ve Kuşadası gibidir.
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet politikası ve uygulamaları sayesinde, fiziki çalışmalar yoğunlaşacak ve fark kendisini gösterecektir.
Yakında başlatılacak yeni fiziki çalışmalar kapsamında, 1.5 kilometrelik deniz kıyısı itibariyle sahil ve yol projeleri yürütülecek.
Gemlik’in Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması, hizmetler ve doğalgaz yatırımına geçilmesi, gayrimenkul fiyatlarını artırdı.
Dört mevsim ikamet yaygınlaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.