Hava Durumu

Çelik’in Bursa’dan adaylığı için gazeteye ilan verdiler

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2015 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2015 07:07
6 ay geçmeden…
Milletvekili aday listelerinin nasıl şekilleneceği, siyasi partileri ve kulis trafiğini hareketlendirdi. Ve siyaset gündemi, ısındı.
Erken genel seçim sonucu gibi…
Çok merak ediliyor.
AK Parti’de, 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran’ın süreci dışında kalanlar ile yeni takılanlara adaylığın açılması, başlı başına gündem oldu.
Böylelikle…
Bursa’dan rotasyonla Şanlıurfa’dan milletvekili yapılan Faruk Çelik’in adaylığı da gündeme gelince, çarpıcı bir gelişme yaşandı.
Hemşeri derneklerinin de yer aldığı sivil toplum örgütleri ve işadamlarından oluşan 55 kişilik heyetin, Çelik’in Bursa’dan adaylığı için Ankara’ya destek turu, ses getirdi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletilen “Bursa, Faruk Çelik’i istiyor” mesajı, devamı gelen bir sivil harekete dönüştü.
1990’lı yıllara doğru…
Bursa’da ev sahibi olabilmeyi kolaylaştırmak ve çağdaş kentleşme sürecini oluşturmak için kurulan EMİRKOOP, gazete ilanıyla ’Faruk Çelik’ mesajı verenler arasına katıldı.
EMİRKOOP adına…
Genel Başkanı Ekrem Pamuk tarafından imza altına alınan ilanda, “Sayın Faruk Çelik’i, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde, Bursa Milletvekili görmek istiyoruz.” deniliyor.
İlanla…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Bursa’nın sağlıklı kentleşmesi için büyük projeler yürüttüğüne dikkat çekilirken, Çelik’in destek ve güç verdiği vurgulanıyor.
Çelik’in Bursa’ya hizmetine atıfla…
Kurulduğu günden bu yana, 20.000 aileyi ev sahibi yaparak katkıda bulunan EMİRKOOP’a bağlı 48 yapı kooperatifi olarak, “Kentimizin yetiştirdiği siyaset ve devlet adamı” ifadesiyle Çelik’in yeniden Bursa milletvekili olarak görülmek istendiği belirtiliyor.
Genel seçimler öncesiyle…
Bursa’da oluşan böylesine bir sivil destek hareketinin, daha önce özellikle belirli kişiye yönelik olarak yaşanmadığını biliyoruz.
Karar için…
Gözler, Ankara’da!

EYVAH OKULLAR AÇILIYOR, EYVAH TRAFİK!

Okulların açılması ve bu tarihin yaklaşması, bir kentin düzeni ve günlük hayatı açısından da, önem taşıyor.
Açıkçası…
Bursa’nın trafiği, başıbozuk işliyor.
İstanbul gibi…
Başlıca kentlerde, yeni eğitim ve öğretim dönemi nedeniyle trafik önlemleri alınırken, bu doğrultuda açıklamalar ve bilgilendirmeler de başladı.
Bursa’da, bu yok!
Yeniden, söyleyelim.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafikteki en bilinen etkin ve istikrarlı denetimi, tek merkezden hız ve plaka kontrol kameraları oluyor.
Yollarda, görülmüyorlar.
Önemli kavşaklar ve geçişlerde, daimi kontrolde bulunan otomobil veya motosikletli ekipleri görmek mümkün olmuyor. 
Kendi canlarını bile umursamayan sürücülerin, başkalarını ise hiç düşünmeyecekleri gerçeğini de dikkate alırsak…
Düzen için…
Etkin denetim şart!
Türkiye’de silahlı terör sorununu konuşurken, yollardaki 24 saat olasılığı bulunan trafik terörü, göz ardı edilmemelidir.
Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni yöneten Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin trafik düzeni için dinamik yapı yürütmesi gerekiyor.
Türkiye, yerel ve genel seçimlerin çarkında olduğu için belediye ve diğer kurumlarla siyasi çekince ve otokontrolle hareket ediliyorsa, iş başka tabii ki…

KENT TRAFİĞİNE, ‘TİCARİ’ PLAKA DARBESİ

Bursa gibi…
Sanayi ve ticaretin merkezleştiği kentte, ticari plakalı taşıtların çokluğu oluyor. Ticari taşıt sınıfından gözüken binek taşıtlar da, yoğunluğu artırdı.
Böyle bir durum…
Umursamaz sürücülerin davranışları nedeniyle trafiğin akıcılığı bozuluyor ve donma noktaları yaşanıyor.
Kameralı hız radarı noktaları…
Kendilerine daha az hız tanınan ticari plakalı taşıtların en sol şeridi kullanmaları, trafiğin yavaşlığı ve kilitlenmesinde önemli bir etken oluşturuyor.
Özellikle…
‘S’ plakalı servis minibüsleri, midibüsleri ve hatta otobüsleri, en sol şerit işgalleriyle bezdiriyorlar ve bu duruma tepkili olanları umursamıyorlar.
Saygısızca karşılık verenlere rastlanıyor.
Kameralı hız radarları için...
Şerit kullanma hakkı ve üstünlüğü için taşıtların tür ve azami hızlarını gösteren levhalar konulmalı ve otokontrol baskısı sağlanmalıdır.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.