Hava Durumu

CHP-AK Parti rekabetinde, “Ağlayan Orhan Gazi”…

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2014 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2014 08:14

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeniden adaylığıyla tarihe geçmek ve siyaseten AK Parti’yi de tarihi başarıya taşımak istiyor.
Büyüküşehir Belediyesi’ne başkan olabilme ve böylelikle Bursa’yı yönetebilme yarışı, büyüklüğün yarışıdır.
AK Parti, yeniden adaylık kararıyla Altepe’ye güvenirken, oy çıtasını da daha yukarılara taşımak istiyor. CHP ise, Necati Şahin’le tüm zamanların en iddialı seçimine girerken, indirimli su ve ulaşım, Doğanbey’i yıkma ve yeni Belediye Sarayı’nı yıkmak gibi, vaatleri bulunuyor.Hangi alanda, hangi fiziki projeler vaat edilecek. Yani sözün özüyle de ne çivi çakılacak?AK Parti’ye karşı, kentin tarihi simgeleriyle mizahi propaganda da yürüten CHP, günümüz için üzüntü yüklemesi yapıyor. Bursa’nın fethine atıfla…
“Orhan Gazi ağlıyor.”
AK Parti’nin yanıtı, Büyükşehir Belediyesi’nin icraatını anlatacağı ve her biri güçlü hizmet iddiasını ortaya koyacak sözlerle olacak.Orhan Gazi’nin fethettiği Bursa’nın bir miras ve değer oluşuna ilişkin olarak, şöyle deniliyor.
“Hizmet Geldi, Bursa; Surlarını Farketti”
“Hizmet Geldi, Bursa Çarşılarını Farketti”
“Hizmet Geldi, Bursa Hanlarını Farketti”
“Hizmet Geldi, Bursa Hamamlarını Farketti”
Bursa’nın tarihi kent olmasını ve turizmde marka olmayı hedeflediğini dikkate alırsak…
Büyükşehir Belediyesi’nin restore edip, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kente, kentliye kazandırdığı eski eserler, birer pırlanta ve parıldıyor. CHP’nin “Orhan Gazi ağlıyor” demesine, AK Parti ise, “Orhan Gazi ağlıyor ise, sevinçten ağlıyordur.” yorumunu yapıyor.

CHP NİLÜFER'DE, SANDIKLI SINAV…

CHP’nin adaylıklar için gündeme getirdiği sandık, dün Nilüfer’de meclis üyeliğine uygulandı.Eğilim yoklaması, 43 aday adayı için bin 635 üyenin katılımıyla yapıldı. Diğer 47 başvuru sahibi ise, kontenjandan adaylık şansını tercih etmesi nedeniyle sandıklı sınava katılmamış oldu.Mevcut meclis üyelerinden Mustafa Dalgıç ve Aysel Okumuş, CHP tabanının görüşünü önemsediler. Okumuş, 3. en fazla destekle 845 oy topladı. Dalgıç, 317 oyla 16’ya giremeyince, aday listeye doğrudan giremedi.

MHP'DEN ''MODA PARTİ'' BENZETMESİ

MHP’nin Büyükşehir adayı Kadir Koçdemir, kentsel yorum ve vaatlerin yanı sıra, siyaseti de ele aldı. Özellikle “Moda partiler” yorumunda bulunarak, “Belli zamanlarda, bir çok parti kuruldu, içlerinden iktidara kadar yükselenler oldu. Bu partiler tarihimizin tozlu rafındaki yerini aldı. MHP olmasaydı Türkiye’nin durumu çok daha kötü olurdu” diyerek, siyasi partisini kilit rolde göstermek istiyordu.

DÜNDAR'A AĞABEY DESTEĞİ…

Osmangazi Belediyesi, farklı hizmet ünitelerini de içeren 5. yarı olimpik kapalı yüzme havusu tesisini, Demirtaş’a açtı. Önceleri belde statüsünde bulunan Demirtaş, yeni dönemle beraber hizmet almaya devam ederken, önemli bir halka daha eklenmiş oluyor.Açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, iktidar ve ağabey desteğiyle “Başarılı bulduğumuz Mustafa Dündar arkadaşımızı tekrar sizlere aday olarak takdim ediyoruz” diyordu.






 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.