Hava Durumu

CHP, Bursa’da halktan Taksim ruhu bekliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2013 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 08:02

CHP, genel merkez politikasıyla Bursa’yı önemseyen ve kucaklayan adımlar atıyor. Örgütsel toplantılar ve saha çalışmaları, camia ve tabanına moral oluyor.
Bursa’da, başka illerden milletvekillerinin de katılımlarıyla dün başlayan ve bugün devam edecek ilçe turlarıyla toplumun nabzı tutuluyor.
Dün…
Sıcaklığın rehavetine kapılmadan, masa başında ve internet başında neleri yazabilmenin telaş ve arayışlarına her zamanki gibi kapılmadık.
…Ve!
CHP’nin saha çalışmasına katılımcılıkla nelerin yapıldığını ve nelerin de konuşulduğunu izledik. Çarpıcı notlar edindik.
Deprem biliminin başlıca uzmanlarından CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan’ın Bursa’daki ilk gün durağı, Yıldırım oldu.
Bursa’da, Doğanbey uygulamasıyla başlayan ve 2 dönemdir tartışılan kentsel dönüşüm ele alındı.
Önce…
CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan’ın ev sahipliğinde, ilçe merkezinde konuşan Eyidoğan, AK Parti’nin TBMM’deki sayısal gücü ve hükümetiyle kendi istediğini yapmaya çalıştığını söyledi.
Çarpıcı yorumla “Mecliste çağırsak da bağırsak da, kendi bildiğini okumak istiyor.” diyordu. CHP’nin yönetici ve camiasına ise, toplumsal sorumluluk vurguluyordu.
Taksim direnişindeki toplumsal harekete dikkati çekiyordu ve “Türkiye’de toplum, böyle birlik içerisinde olur ise, iktidar da kendi bildiğini okumakta zorlanır.” diye konuşuyordu.
CHP, ülkenin, kentlerin ve toplumun asıl doğruları gerekçesiyle iktidara itiraz edilmesi ve geri adımların da attırılabilmesi için Taksim ruhunu önemsiyordu.
Eyidoğan, Şirinevler’deki kahvehanede de,“Kentsel dönüşüme karşı değiliz.” diyordu, ancak…
Yıldırım Belediyesi’nin, birden fazla mahalleyi aynı bölgeyle içine alan uygulamaya da itiraz ediyordu.
Eyidoğan, zemin sondajı ve etütleri ile yapılara risk analizi yapılmadığı, halktan görüş ve onayı alınmadığı gerekçesiyle bölgesel ilan uygulamasına muhalefet etti.
Tarımsal alan ve kaçak yapılaşma gerçekleri dururken, mülkiyetin yeri ve yapıya göre, değerinin verilmesi gerektiğini savundu. Geri ödeme ve mimari proje belirsizliğinden söz etti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, biçilen değer kadar, ek ödemesiz ev sahibi yapabilme politikası yürütüyor.
Keskin, oybirliğiyle kabul edilen uygulamayı da, Türkiye’nin en iddialı kentsel dönüşümü olarak niteliyor, ancak CHP’nin saha siyasetiyle itiraz ediliyordu.
Şirinevler’de yoğun kalabalıklı itiraza rağmen, kurulan derneğe sadece 62 kişinin üye olmasının şaşkınlığı da, CHP’ye anlatıldı.
Ana muhalefetin, genel merkez politikasıyla Bursa’yı önemseyen bir görüntü vermesi, kendileri adına da bir Anadolu açılımıdır.
Eleştiri, suçlama ve iddialara karşılık olarak,  iktidar da seyirci kalmak istemeyecektir. Yerel siyasete hareket ve renk gelecektir, ancak kazanımı, Bursa’ya olacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.