Hava Durumu

CHP, Bursa’da ne yapar?

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2012 08:35

CHP, yukarıya en yakın olmasına rağmen, konumunun gereğini tam ortaya koyamıyor. Kendi derdine düşen olmaktan da tam kurtulamıyorlar.
Bursa gibi emeğin ve ticaretin merkezinde istenilen oyu alamayan CHP, gündem ve saha siyasetini yürütemiyor. Genel Başkanı’yla Anadolu’yu dolaşamıyor.
Kongresine gelemediği kentin kebapçısına sonradan uğrayan genel başkanıyla, 4. büyük kent ve kendi camiasında da tartışılıyor.
Özel yerel politika geliştiremeyen, zamanını ve parayı kente ayıramayan bir genel merkez, kenti taşra gibi görüyor ve büyük başarı da olmuyor.
Kent gündemi öyle yoğun ki… Haber ve yorumlarla da günün ve geleceğinin gündemi, açıkça görülüyor.
Belediye meclisleri dışında aktif ve sesli siyaset yok. Gündemdeki konu ve oluşan gelişmelere göre, özel çalışmaları ve eylemi de olmuyor.
Ziyaretlere gidilen yerler, kendi basın bültenleriyle de CHP’ye iletişim iyiliği yapmış oluyor. Bu durumdan ders çıkarmaları gerekiyor.
Bursa örgütünü yönetmeye başlayan İl Başkanı Metin Çelik, devraldığı yeni dönemi için iddialı konuşuyor. Artık açık alanlarda ve kentin dört yanında olacaklarını vurguluyor.
Göreve başlamasıyla önlerinde kurultay gündemini bulduklarını anımsatıyor. Ayrıca yeni il merkezi ve taşınma sürecine dikkati çekiyor.
En geç bayram sonrası, Kent Meydanı’ndaki bir iş merkezine taşınacaklarını ifade ediyor. Kentin en merkezinde ve halka daha yakın olacaklarını, otopark sorunu da yaşamayacaklarını söylüyor.
Kendi dönemiyle farklı bir CHP yaşanacağını vurguluyor. Dünkü programından alıntı yaparak, “DİSK ve TÜRK-İŞ il temsilciliklerini, AKP, MHP ve Saadet Partisi il başkanlıklarını ziyaret ettik. Akşam, Gürsu’da PM Üyemiz Sayın Sena Kaleli’yle beraber, çat kapı bir aileyle iftar yapacağız.” şeklinde konuşuyor.
Altepe’ye yorumlar…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yeniden adaylığını açıklamasına, farklı ve ilginç yorumlar geliyor. Sürpriz açıklamayı, dün bu sütunlardan aktarmıştık.
CHP İl Başkanı Metin Çelik, Altepe’nin yönetim politikası ve icraatını eleştiriyor. Böyle bir duruma rağmen, adaylığını da tartışmaya açıyor. Projelerin yakın takibe alındığını ve ellerinde bazı dosyalar bulunduğunu belirtiyor. Zamanla da gerekli açıklamaların yapılacağını vurguluyor.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin de, bazı proje ve kararlarıyla dava edilen Altepe’nin erken adaylığını, önce “Hayırlı olsun!” mesajıyla karşıladı. Altepe’nin açıklamasına atıfta bulunarak, “Herkesin aday olma hakkı var ise, kendisine hayırlı olsun. Aday gösterilme yerine, aday olmayı tercih etmiştir. Hayırlı olsun.” diyor.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.