Hava Durumu

CHP camiasında, meydan mitingi seferberliği!

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2015 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 06:58
Söylemiştik. 
Ana muhalefeti, böyle görmemiştik.
Şimdiye kadar…
Yaşayamadıkları ve sağlayamadıkları saha çalışması, süreç renkliliği ve iddiasını, genel seçimler için ortaya koyuyorlar.
Eldeki paranın korunmasını, üzerine para konulmasını, yeni sosyal hak ve güvenceleri vaat eden, bu vaatlerini rakamlarla ortaya koyan bir CHP var.
Böyle yapılırken…
Yürütülen politika ve strateji, olumlu tepki aldı. Diğer muhalif siyasi partiler de, benzeri vaatler söylüyorlar.
İktidar, önlem politikasıyla eleştiriyor.
Parasal vaatlerinin kaynağına ilişkin tartışma, itiraz ve tepkiler ortaya konulsa da, toplumda olumlu bir karşılık da bulunuyor.
Bursa örneğiyle….
İl ve ilçe örgütlerinin başkanları ve yöneticileri ile tüm milletvekili adayları, inançlı ve hırslı bir çalışma sergiliyorlar.
Şimdi…
Büyük miting seferberliği var.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Mayıs’ta Gökdere Meydanı’ndaki mitingi için 7 Haziran sürecinin önemli dönemeci yorumu yapılıyor.
Meydan sınavlarıyla…
MHP’nin 10 bini ve AK Parti’nin 15 bini geçemediği düşüncesi taşınırken, CHP olarak en az 20 bin katılımlı buluşma hedefleniyor.
Öncesi günlerle…
Halkın kendisini çekebilmek için Kent Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı, Şehreküstü Meydanı ve Ertuğrulgazi Meydanı’ndaki stantlarla iletişim kurulacak.
Kent geneli ve ilçelerden katılımın sağlanması ve kolaylaştırılması için toplu taşıma planlaması ve diğer farklı çözümler konuşuluyor.
İktidara nihai mesaj için…
Meydan, koz görülüyor.

KILIÇDAROĞLU, BU KEZ  “BURSA” DİYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim döneminde Bursa’da yapılan mitingi, farklı eleştirilere konu edilmişti.
AK Parti’ye o süreçte genel başkanlığı yürüten Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yapılırken, ağır ve sert ifadeler kullanılmıştı.
Kente yönelik düşünce ve vaatlere yer verilmediği gerekçesiyle örgüt ve seçmenleri arasında da, farklı değerlendirmeler oluşmuştu.
Genel seçim mitingi öncesi…
Kılıçdaroğlu’na, Bursa’nın durumu, sorunları ve beklentileriyle ilgili brifing verilirken, bu kez içerisinde Bursa’nın olduğu miting öngörülüyor.
Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu dilinden düşürmeyen bir tutum yerine, özel stratejiyle öncelik verilen parasal vaatler ön plana çıkarılacak.
Eleştiren ve çatışan değil, ne yapacağını ve ne hedeflediğini anlatan bir CHP, Bursa’nın meydanıyla da gösterilmek isteniyor.

DÖNÜŞÜM AVCILIĞI VE UYANIKLIĞI

Kentsel dönüşüm denilince…
Ruhsatsız ve çarpık oluşan mahalleler, bilimden yoksun binalara el atılması gerekirken, mülkiyetlerin kolay edinileceği, çevresi, havası, suyu güzel yerlere özel ilgilenmeler gelişiyor.
Böylesi düşünce ve adımlar, kolay rantsal dönüşüm, cazip yatırım düşüncesini gündeme getiriyor ve hedef bölge ve kitleler, düşünülmemiş oluyor.
Yıldırım ilçesi, gözde!
Arayışlar yürütülüyor.
Güvenirlik algısı güçlü meslek mensupları ve emeklileri üzerinden, mülkiyet sahiplerine telkinler yapıldığı ve talep ortamının yaratılmak istendiği konuşuluyor.
Tapu fotokopileri dolaşıyor, imar durumları soruluyor. 
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mülkiyet sahiplerinin ve toplumun kabul edeceği bir işleyiş ve sonucu önemsiyor.
Farklı iddia ve duyumlara karşı…
Halk, umut ve güven taşıyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.