Hava Durumu

CHP, çelengiyle bugün Anıt’ta!

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2012 09:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2012 09:29

Bölücü terör örgütü mensupları ve yandaşlarının cirit attığı günümüzde, milli bayramları kutlayabilmenin krizi yaşanıyor.
Resmi kutlama esaslarını düzenleyen yeni yönetmelikle temel ve ilgili bazı devlet kurumlarının dışında, çelenk konulamıyor.
Ankara’da, Atatürk Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin çelenk koyma düşüncesi, girişimi ve ısrarı, çelenk krizi başlatmıştı.
Bursa’da da, kriz gündemde!
Bugün…
CHP, Atatürk Anıtı’na çelengini koymak istiyor.
Tartışma konusu yönetmelik ve genelgesi, gündemi ele alan ve yorumlayan medyada bile, tam bilinmiyor. Bu nedenle tuhaf haber ve yorumlar oluşuyor.
CHP’nin yarın Bursa’da, Atatürk Anıtı’na çelenk koyacağından söz edilse de, ilgili yönetmelik ve ilgili genelge gereğince, resmi çelenk töreni bugün yapılıyor.
Cumhuriyet Bayramı, 1 gün önce, saat 13:00 itibariyle başlar ve ertesi gün 24:00’e kadar devam eder. Bursa Valiliği, geçen hafta başında programı duyurmuştu.
Nitekim…
Bursa’daki kutlamalar, bugün saat 13:00’te başlayacak.
Yine ilgili yönetmelik ve ilgili genelgesi gereğince, aynı saatte sadece Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nca çelenkler konulacak.
CHP, bugünkü törene il başkanı ve milletvekilleriyle katılacak, çelenk konulmayacaktı. İlk tören ve saygı duruşunda yer alacaktı.
Genel Merkez’in il örgütlerine genelgesi, 29 Ekim’deki resmi kutlamalardan sonra, CHP çelenklerinin konulmasını öngörüyor.
CHP, 1 gün öncesindeki resmi çelenk törenine, çelenksiz katılımıyla ilgili tören yönetmeliği ve genelgesini kabul etmiş olacaktı.
Dün…
Bursa’da, CHP’nin stratejisi netleşti!
…Ve!
CHP, çelenk koymayı bugünün de gündemine aldı. Atatürk Anıtı’na resmi çelenklerin konulması beklenecek. Uygun zamanlamayla çelengini koymaya çalışacak.
Eleştirdiği ve yok saydığı ilgili tören yönetmeliği ve genelgesine uymuş, kabul etmiş olmanın durumuna da düşmeyecek.
Şayet…
Engellemeye, CHP’nin tepkisi olacak.  Bugün olmaz ise, yarın yine Atatürk Anıtı’na gidilecek. Resmi törenin ardından, yine çelengini koymaya çalışacak.
Bölücü terör örgütü ve yandaşları, sembolize ve görsel unsurlarla aleni gösterilere girişebilirken, Cumhuriyet Bayramı’na sivil çelenk bırakmak, tartışma konusu oluyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.