Hava Durumu

CHP’deki sandıklardan, çok çarpıcı sonuçlar!

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 08:06
Bursa’da CHP’nin önseçim sandıklarından çıkan sıralama, çarpıcı durum, olasılık ve kuşkuları gündeme getirdi.
Farklı bağlar ve organize olmaya dayalı tercihler, hem yukarıların hem aşağıların şekilenmesine etken olarak konu edilebiliyor.
Ters tepme de, akıllara geliyor.
Büyük başarı kabul edilen ve sürpriz yaratan 4. sıradaki Erkan Aydın, belediye başkanlığını kazanamadı ilçede, örgütün ilçe başkanını da geride bıraktı.
Osmangazi’nin ilçe başkanlığını bırakan ve Mustafa Şenyurt’la beraber blok destek alacakları, ilk 2’yi oluşturacakları konuşulan  İsmet Karaca, gerilerde kaldı.
Aydın, en büyük ilçeden bin 141 oy alırken, Karaca’ya 2 bin 10 oy çıktı. Bu ilçede Şenyurt’un bin 733 oyda kalması da, iddia edilen ittifak açısından manidar bulunuyor.
Aday listenin 3. sırasına yerleşen ve bir camianın özel desteğine konu edilen Orhan Sarıbal’la beraber, bazı önemli ilçelerde Aydın’a destek çıkması da dikkatlere taşınıyor. Aynı camianın desteği, Nurhayat Altaca Kayışoğlu için de konu oluyordu.
Büyükşehir’e aday yapılan, ancak kaybeden Necati Şahin’in, Osmangazi’nin kaybedeni olan Aydın’ın aksine listenin aşağısında kalmasını, aşağıya itilmek istenmesi olarak yorumlayabiliriz.
Nilüfer’in durumu ortada!
CHP’li belediye başkanının gölgesinde kalan, ancak yerel seçimlerde aday liste ihtilafıyla sert reflekste bulunan ilçe eski başkanı Özgür Şahin’e bin 703 oy çıkarken, bir tezatlık gelişti.
Bursa’da CHP’nin oyunu yükselten, Nilüfer’den önemli bir destek gören Necati Şahin, önseçimde kendi örgütünün oylarında 876’da kaldı.
Aday listenin 3. sırasındaki Sarıbal’ın, Altaca Kayışoğlu’yla da beraber, özellikle belirli bir camia tarafından yukarıya taşınmak istediği, yaygın bir düşüncedir. Aynı camianın, bazı adaylara destek için de özel tutum yürüttüğü konuşuluyor.
Bu arada…
Bazı camia, çevre ve isimler üzerinde oluşan destek davranışları ve rekabetin, oluşan sıralamada bazıları için faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Şahin “yeniden” aday, Özensoy “liste dışı” mı?

Yerel seçim süreciyle..
Twitter’da ortaya çıkan bir hesap üzerinden, belediye başkan adaylarının kimler olacağına ilişkin bilgiler öne sürülüyordu.
Şimdi…
Milletvekili adayları, ortaya atılıyor.
Bursa’nın milletvekillerinden AK Parti’de Hüseyin Şahin’in yeniden aday gösterileceği ve MHP’li Necati Özensoy’un da liste dışında kalacağından söz ediliyor.

Kılıçdaroğlu’na, “Necati Şahin” mesajı!

CHP’deki önseçimle…
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterilen Necati Şahin’in durumu merak ediliyordu ve 13. sırayı elde etti.
Sosyal medya aracılığıyla “Bizlere yakın ilgi gösteren ve desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyordu.
Böyle derken….
CHP’nin Bursa’daki yerel seçim kampanyasını yürüten ve tartışmalara da konu edilen reklamcı Ateş İlyas Başsoy, genel merkeze “Necati Şahin” mesajı gönderdi.
Sosyal medya aracılığıyla öncelikle  “CHP, kontenjanlarını eş dostla mı dolduracak?” diye soruyor ve örneklemeyle Şahin’e dikkatleri çekmek istiyor.
Sorusu…
“Bursa’da CHP örgütüne rağmen, CHP’nin oyunu %20 artıran Necati Şahin, evine mi gidecek?”

CHP’li Bozbey, 16. yıldönümünde!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, icraatının yeni yıldönümüyle 16. kez medya önüne çıkmaya hazırlanıyor.
Bursa’da göre-vine ardı ardına 4. kez seçilen ilk metropol belediye başkanı olan Bozbey, ilk büyük medya buluşmasını 2000 yılında gerçekleştirmişti.
Yeni 5 yılın ilk yılı da, geride kaldı.
4 Nisan’da!
Bozbey, “Halk Evi” adı verilen yeni yönetimsel merkezde, hem geçen 16 yılı hem de yeni dönemin ilk ve kalan 4 yılını konuşacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.