Hava Durumu

CHP’den Bursa’da olağanüstü fotoğraf!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 08:22

CHP’nin dün yapılan Bursa’daki İl Danışma Meclisi, AK Parti’yle alışık olduğumuz gövde gösterisini andırıyordu.
Yerel seçimlere 1 yıl kala, ayrıca bu sürecin yereldeki resmi başlangıcı da yapılıyordu. Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın konuşması da çarpıcı detaylar taşıyordu.
İl Başkanı Metin Çelik de, en büyük örgüt buluşmasına çıktı ve epey uzun olsa da, 13 sayfalık konuşmasıyla seçmenlerle önemli bir iletişim fırsatını da değerlendirdi.
İl ve ilçe örgütlerinin yönetim kademeleriyle de beraber, sahnede birlik ve beraberlik fotoğrafı da oluşturulurken, partililere karanfiller atıldı.
Genel merkezin seçim stratejisindeki değişimi ve hatta AK Parti’nin başarısının tahlil edilmek istenmesiyle yürütülmek istenen bir süreç yönetimi, Oran’ın sözleriyle anlaşılıyordu.
CHP’nin içerisindeki küskünlük, kırgınlık, ötekileştirme ve soyutlama düşüncelerine de değiniliyor, mutlak kenetlenme mesajı veriyordu.
Bir yandan AK Parti iktidarının iddia edilen yanlışlıkları ve diğer yandan da CHP’yi anlatmak için halkla birebir iletişimin önemi ve gereği de, mutlak şekilde vurgulandı.
Doğrular ve çözümler gayesiyle de iktidara gelebilmek için 1 oyun bile önemli olduğunu dile getirdi. Gidilmedik yerler ve görüşülmedik halkla seçim kazanabilmenin mümkün olmayacağını anlattı.
Medyanın sansür baskısı altında olduğunu iddia eden Oran, bu nedenle iktidarın yanlışları ve Türkiye gerçeklerinin anlaşılması için sosyal medya örgütlenmesi istedi.
CHP’nin üye sayısının 1.1 milyon dolayında olduğunu söylerken, Türkiye’den Facebook için 31 milyon ve Twitter için 9 milyon üye bulunduğuna işaret etti. Böylesine mecranın da, artık çok iyi değerlendirilmesi için çağrıda bulundu.
Oran, CHP’nin parasal yönetiminin Hazine’den aktarılan yasal payla sağlandığını belirtirken, aylık sadece 1 TL olan üyelik aidatlarının düzenli ödenebilmesine de değindi.
AK Parti’nin son durumuna, “Paramparça” benzetmesini yaparken, artık başkanlık seçimleri öncesi, yerel seçimleri önemli bir dönemeç olarak yorumladı.
İl Başkanı Çelik ise, dev ekrana yansıyan sunumu ve içerisinde yer verilen konuşmalarıyla da, devraldığı yeni dönemindeki son noktayı anlatmış oluyordu.
AK Parti hükümetine kötü karne çıkarıyor ve “4 esnaftan 3’ünün borçlu, 4 gençten 1’inin işsiz, 3 vatandaştan 2’sinin evine et, balık, tavuk girmezken, yurttaşların bankalara borcu da 250 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bugün ülkemizde, çalışanlarımız ve emeklilerimiz, açlık sınırı altında aldıkları maaşlarla yaşam mücadelesi veriyor” diyordu.
Türkiye’nin durumu için hükümetin vurguladığı “büyüme” kavramına değinen Çelik, “Hapishaneler büyüdü, adliye binaları büyüdü, polis sayısı, tutuklu sayısı, geçim sıkıntısı yüzünden cinnet getirenlerin sayısı, biber gazı kullanım oranı büyüdü.” şeklinde konuşuyordu.
AK Parti’nin, Başkanlık Seçimleri’nin öncesinde, yerel seçimlerle konumunu güçlendirmek istediğini de söylüyordu.
CHP’nin bu buluşması, bir silkelenme ve uyanışın habercisiydi, CHP tabanına da moral oldu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.