Hava Durumu

CHP’den ‘Halkı ezdirmeyin’ uyarısı!

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2016 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 08:16
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa’da kentsel dönüşüm uygulamalarının doğru ve adil olabilmesi gerekçesiyle belediyeleri uyardı.
Bursa Hakimiyet’e konuk olan Özdemir, kentsel ve toplumsal sorumluluğun gereğiyle davrandıklarını söylüyor.
Yürürlükteki dönüşüm yasası ve gündeme getirilen uygulamalara tepki gösteriyor ve “Yasa yanlış, uygulama yanlış.” yorumunu getiriyor.
Sert eleştiriyle…
“Halk, müteahhitlerle baş başa bırakılmıştır. Hakları, gasp edilmektedir. Hatta ezdiriliyor.”
Ankara’yı yönetimiyle…
Murat Karayalçın’ın dönemini ve icraatını örnek gösteren Özdemir, “Kentsel dönüşüm için yasa, düşünce ve söylem yokken, sayın Karayalçın tarafından ‘Dikmen’ ve ‘Portakal Çiçeği’ dönüşümleri yapılmıştır.” diyor.
Ardından…
“Sayın Karayalçın, dönüşüm için halkı de içerisine alan dönüşüm kurulu oluşturmuş ve kararlar da oybirliğiyle alınmıştır.”
Bu arada…
Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin kente bakış politikasını  da eleştiriyor ve “Planlama anlayışında, Bursa’nın geleceği yoktur.” ifadesini kullanıyor.
Kentin başlıca sorunu olarak, ‘ulaşım’ başlığını ortaya koyarken, kentin batısındaki Nilüfer’den merkeze, 47 dakikada gelmesini de örnekliyor.
Yeni teleferik için de,  önceleri “Halk için yapıyoruz.” denildiğini, sonraları ise “turistik’ gösterilmesini de eleştiriyordu.

Bursa’yı keşfeden ‘kentlilik’

Büyükşehir Belediyesi’nin turizme kazandırmak istediği Karacabey Longozu, izlendiğinde bir başka ülkenin güzelliği sanılır.
Longoz; hafif su altındaki toprak, kumluk gibi alanların adı. Bursa’daki farklı hayvan türleriyle beraber, Türkiye’de örneği yok.
‘Adım adım Bursa’ projesiyle Uludağ’ın ardındaki Harmancık’a gidildiğini de duyunca, kentli, kentini keşfediyor.

Rize’yi ‘tanıtım’ günleri

Rize’nin Bursa’daki hemşeri derneği, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 10 Mart’ta başlayacak organizasyonla kenti getiriyor.
Derneğin başkanı Hızır Ofluoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Konuklar, canlı atmacayı görecek. Kısacası Rize bezinden Rize simidine, Laz böreğinden Anzer balına kadar, Rize’ye ait her şey, bu organizasyonda yerini alacak.” diyor.

‘Termal kent’ kimliği, Bursa’nın dört yanı

Kaplıca kenti olarak…
Uyanışın ötesinde, rekabete girildi.
Doğal sıcak suya sahip 5 yıldızlı otellerin de yükseldiği Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin il geneliyle yürüttüğü politikasıyla termal kent kimliğini güçlendiriyor.
Yeni adım ve projeyle…
Orhangazi’deki Keramet Kaplıcaları da, gündeme taşınıyor.
Süreç başladı.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.