Hava Durumu

CHP, iktidar olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2014 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 08:49

CHP’nin aleyhinde olumsuz düşünce ve eleştiriler kaleme alındığında, öne sürülen demokrasi ve çok sesliliği, bir anda unutuyorlar.
Türkiye’deki siyasetin başlıca yanlışlarından biri, siyasi partilerin tümüne değil, sadece iktidara dokunmaya çalışmak olmuştur.
Muhalefet de, tartışılmalıdır.
Çünkü…
Ülkeye, kentlere yönetim adayıdır.
Yapısal, kadrosal, plan ve program, ilke ve hedefler olarak, yönetimsel konuma hazır olup olmamak, sadece iktidar değil, muhalefet açısından da konuşulmayı gerektiriyor.
Şayet…
CHP, Türkiye’yi yönetmek istiyor ve hedefliyor ise, öncelikle Bursa’da kendisini gösterebilmeli ve başarıyı da elde edecek bir konum ve sonuç elde etmelidir.
Bursa…
Emektir, Türkiye’dir!
İzmir, milli ekonomi, emek ve iş gücüyle Bursa’dan büyük olmadığı gibi, Eskişehir de, Bursa’nın yerel yönetim hizmetleriyle kıyas yapılamaz.
Genel merkez politikası ve hedefleri arasına Bursa’yı stratejik önem ve öncelikle koymayan, Ankara merkezli saha siyasetini getiremeyen CHP, yerelden genele umudun iktidarı da zor olur.
Şu günler…
CHP’nin yol haritası, Eskişehir’de konuşuluyor.
Bursa gibi önemli kenti, çıkış noktası ve karargah durumuna getiremeyen CHP, Bursa’yı kendisine önemli Anadolu merkezi ve çıkış noktası yapacak çalışmayı da göstermiyor.
Rutin genel ve yerel seçim dönemlerinin dışında, kent ve kentlinin nabzını tutacak, ortak ve organizasyonları da düzenli görmüyoruz.
Genel başkan ve yardımcıları; Bursa’ya, özellikle Nilüfer’e geldiklerinde, coşkulu ve ses getiren, açıklamaların da merakla bekleneceği buluşma da olmuyor.
Ellerindeki Antalya’yı, kaybettiler.
Antalya’ya önceki dönemle vaat edilenler, yeni yerel seçimde Bursa’ya vaat edenlere benziyordu. Propaganda, ortak düşünce ve uygulama merkeziyle yürütülmüştü.
Elindeki Antalya’yı kazanacağını sanan CHP, Bursa’nın da sandık başında kendisine koşacağını da sanmadığını düşünüyoruz.

KABE ÖRTÜSÜ BURSA'DA!

İslamiyet’in kutsal yeri; Kabe’ye ait tarihi örtü, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin yürütülmesini sağladığı çalışmalarla restore ediliyor.
Etkileyici…
Yaklaşık 500 yıllık.
Bursa için…
Tekstilin kentinde, kutsal çalışma.

MEST ETTİLER!

Bursa’nın yazına renk ve heyecan getiren, ünlü sesleri ve sahne topluluklarını getiren 53. Uluslararası Bursa Festivali sürüyor.
Selami Şahin ve Işın Karaca’nın beraber gerçekleştirdikleri konser, Bursa halkına muazzam bir sanat gecesi yaşattı.
Yılların üstadı Şahin ve müzik eğitimi verdiği öğrencilerinden Karaca’nın performansı; tarihçesi ve geçmişteki programlar açısından çok özel anı bıraktı.
Türk Sanat Müziği ve Türk Pop Müziği’nin yanı sıra, Pop-Arabesk türü şarkılar da seslendirildi. Düzenleyiciliği yürüten Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, bu konseriyle büyük ilgi gördü.
 Sahnenin bir yanında müziğin üstadı, diğer yanda anladığı, değer verdiği ve yukarılara taşımaya çalıştığı bir yeteneğin buluşması oldu.
Bir ara…
Araplar için önemli bir turizm merkezi olan Bursa, bu özelliğiyle Şahin’in konserinde de gündeme geldi ve hoş bir sürpriz yaşandı.
Şahin, izleyiciler arasında bulunan Arap turistler için Türkçe ve Arapça olarak, “Ada sahillerinde…” adlı eseri seslendirdi.
Büyük alkış aldı.
Sanatın varlığı ve yücelmesi için Selami Şahin gibi üstatlara, daima ihtiyaç vardır. Işın Karaca gibi, yetenekleri de sanata kazandırıyorlar ve yukarılara çıkmasını sağlıyorlar.
Konuştuk.
Duygularımızı paylaştık.

PALA'NIN FOTOĞRAF SEVGİSİ…

Cep telefonu demek…
Yanı sıra…
Fotoğraf makinesi, video kamera, video oynatıcı, müzik çalar ve dahası…
Özellikle…
Merak ve alışkanlık var.
Fotoğraf çekmek…
Sosyal medyada, renkli paylaşımlar oluyor.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi Koordinatörü Semih Pala, Merinos Parkı’nda ilginç fotoğraflar çekiyor.
Yenisini paylaştı.
“Saksıda kedi çiçeği”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.