Hava Durumu

CHP’li belediye başkanı, meydan okudu!

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2015 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2015 07:17
Bursa’da CHP’li belediye başkanı denilince, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey vardı, biliniyor ve gündemde yer tutuyordu.
AK Parti tarafından…
Eleştirel konulara çekilen, tartışma ve polemik gündemiyle ön plana çıkan Bozbey, örnek gösterdiği çalışmalarıla söz edilmek isteyen bir politikayla dikkati çekiyor.
Yeni dönemle…
CHP’den Mudanya’da seçilen yeni belediye başkanı da, Bozbey gibi çok konuşulmaya ve sıcak gündem oluşturmaya başladı.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, icraatını anlatmak ve yaptıklarıyla söz edilmek istiyor, ancak Bozbey gibi markajda bulunuyor.
İlk aylarıyla beraber….
Yönettiği yerel kurumu ve kararları için ortaya atılan iddialar, polisiye ve adli gelişmeler, zamanla artık kendisini rahatsız eden sürece neden oldu.
CHP’nin bayramlaşmasıyla…
Kürsüden sesini yükseltti.
Meydan okudu!
Türkyılmaz, iddialar, bazı çaba ve hedefler karşısında yılgınlık durumuna düşmeyeceklerini ve boyun eğmeyeceklerini vurguluyordu.
Halkın görüşüyle başarılı bulunduklarını ve CHP’nin oyunu artırdığı tek ilçe belediyesi olduklarını anlatıyordu.
Özgüvenle…
Yola devam ediliyor.
Hedefinde, AK Parti vardı!
Muhatap çevrelere karşı, hiçbir çekince içerisinde bulunmadıklarını ortaya koyarken, sert benzetmeli ithamlarla seslendi.
Artık ötesi, farklı geçecek!

***

KOALİSYON KARŞITI İRGİL'DEN, “CHP’DE, TEK BEN DEĞİLİM!” MESAJI

CHP’nin bayramlaşmasında konuşan milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, AK Parti’yle koalisyon hükümeti kurulmasına karşı duruşuyla ses getirdi.
Olası koalisyon ortaklığını “Suça ortaklık” olarak niteleyen ve kendi siyasi partisi için onurlu iktidar olgusunu ifade eden İrgil, dünkü açıklamasıyla da sözlerinin arkasında durdu.
CHP’nin genel merkeziyle başı derde gireceği ve zor duruma düşeceği konuşulmaya başlanmıştı, ancak dün doğru bir refleksi dün ortaya koydu.
Yeni açıklamasıyla…
Camiası ve seçmenlerinin genelinin düşüncesini yansıttığını belirtirken, CHP’nin genel merkezinin otoriteleri ve bazı milletvekilleri tarafından yapılan benzer açıklamalardan alıntılar yaptı.
Böyle yaparken…
Düşüncesinde yalnız olmadığını belirterek, “Kaldı ki, tek başına da kalsam seçimden önce ve son 10 yıldır ne diyorsak sözümün arkasındayım. Karşı olmamı gerektiren binlerce neden sayabilirim. “ diye konuşuyordu.

***

SİYASETTE, “UZLAŞI” ARAYIŞININ FOTOĞRAFI

Koalisyon hükümeti için…
Geriye kalan ve en güçlü ihtimal durumuna gelen AK Parti ile CHP ortaklığı olasılığı, siyasetteki bayramlaşma buluşmasına da yansıdı.
Söz konusu siyasi partilerin Bursa’daki bayramlaşmalarında, il başkanları ve milletvekilleri, birbirlerine kutlama ziyaretlerinde bulundular.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerle iftarında siyasi mesajları bir kenara bırakıyor ve CHP’nin heyetine sıcak karşılama sergiliyordu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.