Hava Durumu

CHP’li vekil şaştı kaldı bu işe!

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 07:39
Gelir adaletsizliği, emekçiler açısından yıllardır tartışılırken, büyük kentlerin kendisi için de benzeri tartışma ve tepki oluştu.
Anımsanacağı üzere…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devlet tarafından belediyelere her ay gönderilen aylık paralara ilişkin olarak, “Bursa, özel ve talep gören büyük bir kent, ancak İzmir’in gönderilen para, bizden fazla” diyordu.
Böyle derken…
İzmir’in durumunu, aldığı parayla orantılı görmeyen Altepe, “İzmir’e giden para bize gelse, Bursa’yı Paris yaparım” iddiasını vurguluyordu.
Merkezi yönetim olarak…
AK Parti’nin, iktidar dönemleriyle Bursa’ya toplam 10 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptığı, geçen yıl genel genel seçim döneminde konuşulmuştu.
Haliyle…
Tartışma konusu oldu.
Önceki gün…
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması, Bursa’ya devlet hizmetinde çelişki iddiası ortaya koyuyordu.
Bursa’nın, büyükşehir statüsündeki 30 il arasında, en çok vergi geliri sağlayan 16. il olduğuna dikkati çekerken,  bir tespiti vardı.
İrgil, “Bütünşehir yasasıyla birlikte Bursa’nın aldığı pay düştü. Bursa’nın 2015 bütçesinden aldığı pay 582 milyon lira ancak Bursa halkının ödediği vergi 13 milyar lira” ifadesini  kullandı.
Aradaki çelişkiyi ve nedenini sorgularken, “Bursa’ya bu yapılan, haksızlık değil midir? Bu haksızlık düzeltilecek mi?” diye soruyor, ancak yanıtını alamıyordu.

Ulaşım zammı UKOME’den vize alamadı

Bursa’nın toplu ulaşımında, elektronik ücretlendirmede cihazdaki yuvaya itilerek işleme alınan yerine, 1 Mart’ta tamamen temassız manyetik bilet uygulamasına geçiyor.

Uygulamaya geçişle beraber, tam biletin 5 TL ve indirimli biletin 4 TL olmasını öngören ara zamdan ise vazgeçildi.
Söz konusu bilet türünün düşük oranda olduğu, ancak genel zam algısına neden olacağı gerekçesiyle geri adım atıldı.

Müezzinoğlu’na ‘tanıdık’ atama

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu için ‘Bakan Yardımcısı’ ataması yapıldı.
Ahmet Baha Öğütken, görevi üstlendi.
Geçen yıl 7 Haziran’ın öncesiyle İstanbul’un milletvekillerinden olan Öğütken, AK Parti’de, Bursa’dan sorumlu ‘Bölge Koordinörü Milletvekili’ görevini yürütmüştü. 

Popüler ilçe İnegöl AS TV ekranında

Bugün…
AS TV’de, haftanın yeni ‘Kent ve Vizyon’ buluşmasıyla Bursa’nın popüler ilçelerinden İnegöl’e odaklanacağız.
Kurucuları arasında bulunan AK Parti’ye mensup olarak, 3 dönemdir görev yürüten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, canlı yayınla saat 20:30’da konuğumuz oluyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.