Hava Durumu

CHP ne yapıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2012 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2012 08:36
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'daki AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası'ndan sonra, ana muhalefetin tutumuna merak vardı.
Yeni yerel seçimlerin eylem süreci bir nevi başlatılmış, Büyükşehir belediyeleri ve Anadolu'daki yerel iktidar konumuyla gövde gösterisi yapılmıştı. CHP, son seçimlerde çok iddialı olmasına rağmen, 2. büyük rakibiyle beraber, AK Parti'ye karşı işbirliği yapmakla da suçlanmıştı.
Genel ve yerel seçimler, ana muhalefetteki siyasi partiye de temel sorumluluk yükler. Seçimlerin ertesinde, iktidar gibi, görev dönemi başlar.
AK Parti'nin Bursa'daki önemli toplantısından sonra, CHP'den ses çıkmadı. Yeni kurultay ve ertesiyle olağan görüntü taşısa da, daima siyaseten tuhaf dış gündem soyutluğu var.
Ana muhalefet, genel merkezindeki gibi, Bursa'da da, iç sorunlarıyla öne çıkıyor. Ayda 1 kez belediyelerin meclis toplantı ve milletvekillerinin soru önergeleri olmasa…
CHP, demokrasi ve kamuoyundaki beklentiler açısından, sağlıklı bir yapıda bulunmuyor. Kendi iç gündemleri, ülke ve kent gündeminin, toplum gündeminin en önünde bulunuyor.
Büyükşehir ve Osmangazi belediye meclislerindeki temsiller, CHP'nin varlığının hissedilmesini sağlayan yerel zeminler oluyor. Dışında, “CHP yok” gibi…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bağlı olduğu siyasi partilerin önünde yer almıştır ve CHP'de böyle oluyor.
Osman Ayradilli, Büyükşehir ve Osmangazi meclislerindeki performansıyla CHP'nin gündemde yer almasını sağlayan Bozbey'den sonraki 2. önemli faktördür…
Bursa'da, meslek odaları ve gazetecilerden beklenti var ve bu artıyor ise, muhalefet zafiyetinin neden olduğu boşluk da, buna etkendir.
CHP'de, uzun soluklu, istikrarlı, paylaşımcı, caydırıcı olabilen bir süreç ve gündem yönetimi yok. Böylesine bir durum, MHP için de geçerlidir.



UEDAŞ komedisi…

Bursa'nın elektrik işletmeciliğini yürüten UEDAŞ, tartışılmaya devam ediyor. Böylesine önemli altyapı hizmeti işinde, denetim, müdahale ve iletişim, temel önem taşıyor.
Bir kentli…  Mahallesindeki aydınlatma sorununu, UEDAŞ'a bildirir. Konu, aralarında 50- 70 metre arasında değişen 3 direkteki aydınlatmadır ve bu çevrenin yakınında, teknik merkez de vardır.
Aradan 1 hafta geçer…
Lambaların biri düzeltilir, yine kararır. Bir diğer direkteki lamba, yine devre dışıdır. Bir başka direkte, torpilli görüntüsü veren ters konumlu lamba, olağan duruma getirilmemiştir.
Daha önemli durumlar gerekçesiyle eleştirilen UEDAŞ, bu yazımızdaki basit konuyu bile sonuçlandıramıyor ise, belki, Genel Müdürlük Makamı'nın vardır bir diyeceği…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.