Hava Durumu

CHP’nin Bursa’daki adaylık listesiyle “çarpıcı” sonuçlar!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 08:02
CHP’nin Bursa’da önseçimle oluşan milletvekili aday listesi, yer alanlar ve dışarıda kalanlar açısından çarpıcı sonuçlar taşıyor.
Deniz Baykal’ın döneminde il başkanlığı yapan Gürhan Akdoğan, 10. sırada. Adaylık için istifa eden il eski başkanı Metin Çelik ise,  son sırada.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı gösterilen, ancak kazanamayan Necati Şahin de 13. sırayı oluşturdu.
CHP’den daha önce ayrılık yaşayan ve SHP’ye il başkanlığı yapan Şadi Özdemir’i 14. ve daha önce solda yeni bir soluk gerekçesiyle flaş bir hareketi başlatan Mustafa Sarıgül’e yakın isimlerden Erkan Dönmez’i 15. sırada görüyoruz.
Nilüfer’de Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in ardında kalan ve meclis üyeliği aday listesinde görüş ayrılığı yaşayan ilçe eski başkanı Özgür Şahin, 11. sırayı elde etti.
Blok üye desteğine yönelik söylemlere konu edilen Mustafa Şenyurt’un 6. ve Osmangazi’ye ilçe örgütü başkanlığını bırakan İsmet Karaca’nın 9. sırada olması, çok konuşuldu.
İl örgütünün kadın kollarının başkanlığından ayrılarak yola çıkan Ayşe Şahin, listenin 16. sırasında yer aldı. 
Önceki adaylıklarında seçilemeyen Lale Karabıyık 2.,  Nurhayat Altaca Kayışoğlu 5., Bursa Barosu’nun eski başkanlarından Asude Şenol'un 7. ve Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan’ın eşi  Nuray Çohan'da 8. sıralarıyla dikkati çekiyorlar.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önceki dönem bir süre üyelik yürüten, siyaset üstü olumlu düşünce ve sempatiyle anılan Dr. Ceyhun İrgil, ilk sıraya taşındı.
Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin başkanvekilliğinden gelen ve Altaca Kayışoğlu gibi belirli bir caminanın blok desteğiyle anılan Orhan Sarıbal 3. sırada.
Osmangazi’ye belediye başkan adayı gösterilen, ancak kaybeden Dağ-Der’in eski başkanı Erkan Aydın, 4. sırada yer aldı.
Nilüfer’de önceki dönem meclis üyeliği yapan, aktif ve net solcu üslubu yansıtan Deniz Baykal 12. ve inşaat mühendisi İnan Keser de 17. sırada bulunuyorlar.
Bu dönem milletvekillerinden İlhan Demiröz ile daha önceki dönemlerin milletvekilleri Kemal Demirel ve Yahya Şimşek,  listeye giremediler.
Bu arada…
Genel merkezin alabileceği bir kararla en az 1 kontenjan aday kullanabileceği ve bu nedenle sıralamada öteleme yapılabileceği iddiası, varlığını sürdürüyor.

BURSA'DAKİ CHP'LİLER, SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALDI!

CHP’nin Bursa’da önseçimle oluşan milletvekili aday listesini değerlendirirken, dünden bugünlere geçen zamana odaklandık.
“Bursa için neler düşünüyor?”, “Bursa için neler yaptı?” ve “Bursa için neler yapacak?” soruları gündeme gelebilir.
CHP kurumuna katılımcılık ve katkı açısından, “Kurum, meslek, konum, görev, deneyim ve sermaye güçleri” olarak, nelerin yapılıp yapılamadığı da tartışılabilir.
İktidar korkusu ve çekincesi olmadan, risk ve cesaret de, kefeye alınabilir.
Sorulara yanıtların, adaya göre farklılık taşıyabileceği de söz konusu oluyor.

…VE 1 YIL GEÇTİ, KALDI 4 YIL!

Yerel seçimlerin yıldönümü…
Bursa’da AK Parti’nin kentsel yönetim iradesi devam ederken, belediye başkanları için ilk vitrine çıkarma sürecindeyiz.
Bugün…
İlk söz, 2. büyük ilçede!
Yeni dönemle görevi devralan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gazetecilere icraatını anlatacak.
Yanı sıra…
Gelecek 4 yılı konuşacak.

MHP’NİN KENDİSİ, ORTADA YOK!

Milletvekilliği için…
Bursa’da çok önceden AK Parti’nin ve sonraki haftalarda CHP’nin aday adayları sahaya çıkarak, aktif çalışmalar yürütülmeye başlandı. 
Henüz…
MHP, ortada yok!
TBMM ve meydanlarda ses yükselten önemli bir siyasi parti olmalarına rağmen, aday adaylığı ve aday belirleme süreci için kapalı siyaset dikkati çekiyordu.
Aday adayları, sahalarda!
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.