Hava Durumu

CHP’nin kronik sorunu, Bursa’da konuşuldu!

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:37
Dün…Yazdık.“Halkçı CHP’nin halkla iletişim sorunu!”
Yanı sıra…
Emeğin, emeklinin, sanayinin, ticaretin, esnafın, Türkiye’nin 4. büyük kentinde büyük sıçramalar elde edemeyen CHP’nin, Bursa’yı siyaset laboratuvarı görmesi gerektiğini vurgulamıştık.
Ana muhalefetin İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun dün Bursa’da gazetecilerle yaptığı görüşmeleri önemsiyoruz.
Sorularımız…
Nedenlere odaklandı.
Doğan Medya Grubu’nun amiral gemisi olan Hürriyet’e yıllarını veren ve genel yayın yönetmenliğinden gelen bir gazeteci olarak da, açıklamalarına dikkatle odaklandık.
Gazete tirajlarından okuyucuların sorumlu tutulamayacağını, siyasi partilerin de seçmenleri sorumlu tutamayacağını söylüyor.
CHP’nin istediği sonuç ve konumları neden elde edemediğine ilişkin tartışmaların, kendi içerisinde yapıldığını, ancak olumsuz dış etkenler gerçeğini anlatmak istiyordu.
Özellikle…
Türk siyasetinde oluşan düzen ve seçmenlerdeki düşünce değişikliğinin etkisine işaret ediyor. Bu nedenle de, Bursa gibi emeğin kentinde, istenilen sonuçlara ulaşamadıklarını anlatıyor.
Etnik ve din temelli siyaset ortamı oluşturulduğunu, yanı sıra “Benden olanlar” ve “Benden olmayanlar” gibi ayrımcılık olduğunu savunuyor.
Öne sürdüğü başlıca neden ve etkenlerin altını çizen Berberoğlu, seçmen katmanlarını oluşturan işçi, memur, emekli, esnaf ve çiftçi gibi sınıflarda siyasi tercih düşüncelerin değiştiğini, kutuplaştığını dile getirdi.
Böyle olurken…
Çarpıcı yorum getirdi.
“Türkiye’nin hassasiyetleri, göz ardı ediliyor.”
Medyanın önemli olduğunu, ancak çekince ve akreditasyon kısıtlamaları nedeniyle toplumla iletişim kurma ve kendilerini anlatmakta zorluk yaşadıklarını iddia ediyordu.
Dolayısıyla…
Muhalefetin başarısızlığında, yazılı ve görsel medyaya sorumluluk yüklenmiş oluyor. 
Berberoğlu, kendilerini anlatacak mecra sıkıntısı ve zorluğundan söz etse de…
CHP’nin, özgürlüğü sınırsız olarak görülen ve hükümete bile sorun olabilen sosyal  medyayı iyi kullanma ve faydalanma zafiyeti de, yeni nesil sorunu… 

“AVRUPA'YA YÜRÜYÜŞÜN BAŞLADIĞI KENT…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun gazetecilerle buluşması, Bursa’daki küresel markalardan Crowne Plaza’da gerçekleşti.
Bursa, markalaşmak istiyor.
Böyle süreçteyken…
Kenti seçen markanın çatısı altında, Bursa da konuşuldu.
Berberoğlu, övgülerde bulundu.
Daima ilham veren bir kent yorumunda bulunurken, tarihi ve kültürel yönleriyle dünya için de önemli bir değer olduğunu vurguladı.
Bazı gözlemleriyle…
Tarihi değerlerin ne derece korunup korunmadığına olan endişeleri ve merakını gördük.
Başta Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri olmak üzere, yerel yönetimlerin çalışmaları ve yayınlar ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış olmaktan haberdar edilmediği izlenimini edindik.
Veciz bir tanımı vardı.
“Avrupa’ya yürüyüşün başladığı kent…”

REKORTMAN BAŞKAN, DÜN MERAK YARATTI!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, küresel paylaşım ve iletişim aracı durumundaki sosyal medyayı önemsiyor ve çok iyi değerlendiriyor.
Dün…
Bir yazılı paylaşımı, merak yarattı.
“Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın” diyen Usta Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ı ölümünün 30. yıldönümünde saygıyla anıyorum.”
Oğuzcan’ın çok bilinen ve alıntısı yapılan “Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın” sözünü paylaşarak, kim veya kimlere mesaj vermek istediği çok konuşuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.