Hava Durumu

CHP’nin sürpriz çıkışına, Bursa’dan da yanıt geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2015 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2015 06:51
Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun DSP’yi aralarına çağırması ve güvercini de CHP’nin amblemine koyabileceklerini açıklaması, flaş gelişme oldu.
DSP Genel Başkanı Masum Türker,  kurumsal işbirliği ve ortak kadro yapılanmasıyla iktidarın ve başbakanlığın elde edilebileceğini, Kılıçdaroğlu’na söylemişti.
Sonraki günlerle…
En başta Türker’i şaşırtan açıklama yapıldı.
Bu durumu, Bursa’nın demokratik sol siyaset emekçisi olan DSP PM Üyesi Murat Özbilge’yle dün konuştuk.
12 Eylül İhtilali’nden sonra kurulan en eski ve en köklü siyasal parti olduklarınIı ifade ederken, DSP’yi kapatmaya, hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguluyordu.
Sözlerinin devamıyla “DSP, kazanılmış işçi ve köylü haklarından doğan, kurucu ve kuramcısı merhum genel başkanımız ve başbakanımız Bülent Ecevit olan, emeğin ve ulusal duruşun, üniter devlet yapısının teminatıdır.” mesajını veriyor.
Soldaki işbirliği için…
İktidara karşı tek ve güçlü alternatifin gündeme geleceğini belirtirken, “Oy kullanmayan seçmenlerle çalışmamız oldu. Bu 12 milyon seçmenin % 70’i, sol birlikteliğe oy kullanacaklar. Böyle birliktelik, başbakanlık ve iktidarı getirir. “ iddiasında bulunuyor.
Bu arada…
CHP’nin 2007 genel seçimlerinde DSP’ye belirli sayıda milletvekili hakkıyla işbirliği yürütmesi, DSP’de farklı tartışma ve hayal kırıklıklarını gündeme getirmişti.
Yeni açıklamasında o günlere dikkati çeken Türker, solun işbirliği meydanında DSP’nin bayraklarına yer verilmeyişini de unutmamıştı.

BURSA'NIN VALİSİ DEĞİŞİR Mİ?

Yeni Valiler Kararnamesi’ne göre, merkeze alınan veya ili değiştirilenler arasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu yok, ancak. 
Sosyal medyaya ilgili ve meraklı öğrenciler, kar tatili ilan etmediği ve değerlendirme kararlarını geç saatlere bıraktığı gerekçesiyle tartışılıyor.
İstanbul Valisi Vasip Şahin’e, tatiller nedeniyle Bursa ve diğer illerden de sempati olurken, Karaloğlu hakkında ilginç sözler paylaşılıyor.
“Vasip Şahin, Bursa’ya atanmalı. Gerçi valiler atanıyor mu bilmiyorum,  ama yine de atanmalı...”
“Ne Müslüm Baba.Ne Ferdi Baba.Ne Orhan Baba.Babaların babası, Münir Baba…”
“Kar var mı? Var. Buz var mı? Var. Ne duruyorsun, tatil yapsana…”
“Vali amcacığım.. Lütfen son kez kar tatili yap, söz pazartesi okula gidecez... Yarın mübarek gün, lütfen lütfen…”

BÜYÜKŞEHİR'E ÇİFTE YENİ MECLİS ÜYESİ!

AK Parti’de…
Milletvekili aday adaylığı için Osmangazi’de Nilüfer Karakoç ve Gürsu’da Murat Çakır’ın istifaları, üst yerel yönetim meclisinde değişikliğe neden oldu.
Osmangazi’nin meclisinden, ilçe belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten Cem Kürşad Hasanoğlu ve Gürsu’nun meclisinden Mimar   Sevil Göksel Şen, istifaların  yerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyeleri arasına katıldılar.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.