Hava Durumu

CHP, Osmangazi’yi, Büyükşehir’e çevirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2013 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 08:50

Osmangazi'nin 2014 bütçesi, dün meclisinde karara bağlanırken, ana muhalefet, oturumu Büyükşehir'in meclisine çevirdi.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli, önceki dönemden kalan borçların tasfiye edildiği ve ciddi yeni borç oluşturulmadığı gerekçeleriyle bütçe politikası ve yapısına olumlu görüş bildirdi.
Farklı düşüncelerle "iş yapılmadığı" veya "ayağın yorgana göre uzatıldığı" gibi bazı söylemlerin de ortaya atılabileceğini belirtiyordu.
AK Parti'li Başkan Mustafa Dündar'ın dönemine iyi niyetli bakış ve olumlu düşünceleriyle de bilinen Ayradilli, dünkü olumlu bütçe yorumu için özellikle "Çok enteresan bir şey. Şaka değil." demeyi de, ihmal etmiyordu.
Elbette ki…
Genel hizmet ve proje yönetimi açısından tartışmaya açtığı hususlar ve uyarılar vardı, ancak böyle duruma rağmen, Büyükşehir Belediyesi'ne de örnek gösteriliyordu.
Sıklıkla…
Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimsel anlayışını, özellikle proje ve mali yönetim politikalarını ele alarak, eleştirilerde bulundu.
Osmangazi Belediyesi'ni, Büyükşehir Belediyesi'ne de, bazı yönleriyle örnek yerel yönetim kurumu olarak gösterdi.
Müteahhitlerin, Osmangazi Belediyesi'ne iş yapma ilgili olduklarını ve sorun yaşamadıklarını, Büyükşehir Belediyesi'nde borç ve batma sonuçlarıyla karşılaşıldığını iddia etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni stadyumu yapmasını da eleştirirken, ilçe belediyesinin bütçesi kadar para harcandığına değindi.
MHP, tezattı!
Dündar'ın 5 yılını, "Boşa geçen yıllar…" denilirken, proje ve mali politikaları için örneklerle eleştiriler vurgulandı.
Bütçe, muhalefeti ikiye böldü.
Başkan Dündar'ın açıklamaları da, geneli itibariyle MHP'ye yanıt oldu.
Çok iş yapıldığını, örnek hizmet ve proje uygulamaları yürütüldüğünü belirtirken, icraatın reklamını yapmadıklarını ifade etti.
Para yönetimi, plan ve proje uygulamalarındaki dikkat ve özenle sorun içerisinde kalınmadığını dile getirirken, Ayradilli'nin olumlu sözleri için de, "Dediği gibi…" vurgusu da, dikkati çekti.
Açıkçası…
CHP, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye meclisindeki tutumunu,  Osmangazi Belediye Meclisi'ne taşıdı. Aynı siyasi parti yönetimine rağmen, müdahale de görmedi. MHP ise, detaylı bir muhalefet üslubunu, dün de devam ettirdi.
Yeni dönem yönetiminin de tabi olacağı ve yürüteceği 354 milyon TL tutarlı yeni bütçe, AK Parti oylarıyla kabul edildi. CHP ile MHP, oyda buluştu ve "Ret" dediler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.