Hava Durumu

Çifte iktidarın kentinde, “bitmeyen” çözümsüzlük!

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2012 09:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2012 09:12


Durum böyleyken…
Bir tarafta, Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet kurumları Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi, diğer tarafta Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşayan vatandaşlarından, Bursa’daki Doğanbey kentsel dönüşümünün sakinleri…
Kentsel dönüşüm için özel yasanın çıkartıldığı, modern kentleşme ve güvenli yapılaşmadan söz edilen ülkede, çok daha öncesiyle Doğanbey uygulamasıyla aynı söz verilenler…
İlk adımları itibariyle…
Yerel yönetimin düşüncesi, hedefi, Türkiye’ye örnek olmuştu.
Birkaç metrekarelik yeri olanı bile, bir ev sahibi yapabilmeyi amaçlayan uygulama, hem pembe hayalleri hem de kentin görüntüsünü kararttığı gerekçesiyle tartışılıyor.
Bursa, anamuhalefet veya başka bir muhalif siyasi parti eliyle yönetilmiyor. Kentsel ve toplumsal beklentiler, sorunlar ve çözümler için çifte iktidarın kenti burası…
Doğanbey kentsel dönüşümü, yerel yönetimce “modern kentleşme” ve “kira öder gibi ev sahibi edindirme” sloganlarıyla yerel icraatın vitrinine taşındı, süreci ve sakinleri, Toplu Konut İdaresi’ne teslim edilmiş oldu ve gelişmeler ortada…
Osmangazi Belediye Meclisi’nde MHP’nin sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, önceki günkü oturumdan trajik bir kesiti, dün telefonla iletti.
Daire sahiplerine dağılımın çok önceden noter yoluyla yürütülen işlemde belirlendiğini, ancak idare olarak bir kararla yeni dağılım yapıldığını belirterek, “Dairelerine bir şekilde geçmeyi başaranlar, şimdi dışarı çıkarılmak isteniyor. Böyle bir davranışı esefle karşılıyoruz.” diyor.
Konuyu gündeme getirmesi üzerine, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan gelen yanıtı da tepkiyle karşılayan Aydın, “Hak sahiplerine, yeni imza dayatmaları yapılıyor. Başkan Dündar, imzalar atılmadan evlerine girmek isteyenlere, Toplu Konut İdaresi’nin gereken işlemi yapabileceğini söylemiştir. Ortada bırakan yerel yönetim politikasıyla hemşerilerimiz mağdur edilmiştir.” şeklinde konuşuyor.
Sınırın ötesi Suriye, burası Bursa…

Çağdaş belediyeciliği anlattı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dün İstanbul’daydı. Sunum yapmak üzere, Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuk edildi.
Gerek çağdaş kentleşme ve hizmetleri,  gerek e-devlet uygulamaları açısından, Türkiye’deki ilklere, örnek projelere imza atan Nilüfer Belediyesi,  “Akıllı kentler” kavramıyla sunumla anlatıldı.

Bursa’da “Balkan Zirvesi”

Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD), bölge ülkelerinden bakanlar ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla “Balkan Zirvesi” düzenleyecek.
Uluslararası ekonomi buluşması şekliyle önümüzdeki ayın ilk 2 gününde yapılacak organizasyon,  Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Topluluklar Başkanlığı’nın desteği, UİB, BTSO ve Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortaklığıyla gerçekleşecek.
Ziyaret edilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hem Bursa hem kapsam coğrafyası açısından, organizasyona gereken desteğin verileceğini vurguladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.