Hava Durumu

‘Çocuk evleri’ Büyükşehir’e bağlansın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 07:24
Bursa’da, devletin kimsesiz ve bakılmaya muhtaç çocukları barındırdığı tesisle ilgili ‘cinsel istismar’ iddiaları, böyle söylemle de infial yarattı.
İddiaların, polisiye ve adli hangi aşamalalara ulaştığı, hangi görevli ve yöneticilerin ifadelerinin alındığı, ortaya nasıl bir durum çıktığı, toplumca merak ediliyor.
Bursa’nın CHP’li milletvekilleri ve Bursa Barosu, ilgili resmi makamlardan üzerine düşeni yapmalarını beklerlerken, sürecin peşini bırakmayacak.
Türkiye’yi yöneten AK Parti’nin, ‘ucunda kim olursa olsun dokunulacağı’ ilkesini de dikkate alırsak, Bursa’daki iddialar için de, kamuoyunda beklenti bulunuyor. 
Ensar Vakfı’nın da, ‘çocuk istismarı’ olarak da gündeme geldiğini hatırlarsak, Bursa’da da devletin kurumu, tartışılıyor.
Tüm yaşananlara karşılık…
Belediyelere, ‘kadın sığınma evleri’ kurma ve hizmet yetkisini yasayla veren devlet, bir nevi ‘çocuk sığınma evleri’ olan tesisleri için de, aynı yolu izleyebilir.
Merkezi yönetim kurumları ve taşra teşkilatları, hem işleyişte yavaş hem de kamuoyu gözü ve denetimi açısından,  ‘kapalı kutu’ gibi duruyorlar.
Doğrusu, iyisi…
Belediyeler!
Çağdaş ve eğlenceli koşullara sahip, fark önemli unsur ve hassasiyetlerinin yürütüldüğü, kendi kentiyle irtibatlı çocuk evleri, belediyelerle mümkün olabilir.
Büyükşehir Belediyesi’nin de, Bursa’daki iddiaların ardından böyle düşündüğünü, tesisleri ve yetkiyi almaya hazır olduğunu duyuyoruz.

Mudanya’da ‘doktor’ muhalefeti

CHP’nin yönetimindeki Mudanya’da,  AK Parti’nin ‘doktor’ siyasetçi yönetimiyle ana muhalefeti hızlı başladı.
Dr. Murat Ünal, AK Parti’de ‘ilçe başkanı’ olarak atanmasının ardından, yoğun çalışma ve temasları vardı.
Bugün…
Bursa medyasıyla bir araya gelecek.
2019’un süreciyle…
Dönemini, yol haritasını anlatacak.

CHP’den esnafa destek

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, esnaf ve sanatkarları gözeten bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek, yasa teklifi verdi.
İrgil, sayıları artan AVM’lerin etkisine dikkati çekerken, Ocak 2016 itibariyle son 12 yılda 740 bin esnafın, dükkanına kilit vurduğunu söylüyor.

‘Osmanlıca’ kent haritasıyla Bursa’da ‘kentsel’ turizm

İyi ki…
Bursa’da belediyeler, iyi çalışıyor
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, Turizm Danışma Ofisi’nin ön camına ‘Osmanlıca’ eski Bursa haritasıyla bir şey veremeyeceğine nasıl inanıyorsak, belediyeler sayesinde turizmde büyük sıçrama olduğuna da o kadar inanıyoruz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.