Hava Durumu

Dağ-Der’i kongreye götürdüler, tuhaf olan…

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2015 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 06:52
Bursa’nın en yerel ve önemli hemşeri derneklerinden Dağ-Der, önceki gün olağanüstü kongreye götürüldü.
Genel başkanlığı yürütürken…
AK Parti’den milletvekili adayı yapılmayınca, geçici olarak törenle bıraktığı ve veda ettiği görevine döndürülmeyen Mustafa Bay, azledilmişti.
Yönetim kurulu kararıyla yerine getirilen Yüksel Yaşar, olağanüstü kongreye kadar görev yaptı ve re-kabetle seçilen Prof. Dr. Ali Kaya da, koltuğu       devraldı.
Bay’ın azledilmesi ve olanüstü kongre kararların amacı olarak, Dağ-Der’i siyasetin elinden alma ve siyasetten arındırma öne sürülüyordu.
Tuhaflığa bakın…
Parlamenterliğe ilk adımı atan ve Dağ-Der’in yönetimini tarafsızlığı bırakan Bay’a, başarı dileğinde bulunulmuştu.
Tuhaflığa bakın…
Dağ ilçelerinden milletvekili adayı gösterilmediği için siyaset kurumlarına veryansın eden Dağ-Der’in Genel Başkan koltuğu, parlamenter adayı gösterilmeyen Bay’a tekrar bırakılmadı.
Tuhaflığa bakın…
Bay’ı tasfiye etmek için Dağ-Der için siyasete mesafeli duruş ve izolasyon öne sürülürken, Genel Başkan seçilen Kaya’nın aday listesinden AK Parti’li Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve CHP’li Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Beşli, delege yapıldı.
Tuhaflığa bakın…
Bay’ı azletmekle Dağ-Der’in yönetiminin, siyasetin elinden alındığı veya tarafsızlığının sağlandığı öne sürülürken, Büyükşehir Belediyesi’nin Dağ-Der’e yeni merkez kazandırması ve dağ ilçelerine hizmet götürebilmesinde, siyasi iletişimin rolü de vardı.
Bu çelişkilerle…
Dağ-Der, kongreye götürüldü.
Gidişatıyla…
Milli Eğitim mensubu ve yöneticisi Bay’ın, siya-setle ilgisi ve bağı da tam yoktu. Tarafsız kalırken, üzülen oldu durumuna düştü.

Dağ-Der’de, alkışlanan gençlik hareketi 

Bursa’nın yaz rehavetindeki bir tatil gününde, Dağ-Der’in tansiyonu yüksek olağanüstü kongresi yapılıyordu.
Saatler öncesiyle…
Genç yaştaki Reşat Karış’ın genel başkan adaylığı ve bir gençlik hareketiyle ortaya çıkması, “Şimdi, bunlar, nereden çıktı?” dedirtmiş olabilir.
Bir önceki genel başkan Erkan Aydın’ın gençliğiyle göreve gelmesi ve bugün milletvekille-rine varan öyküsünü anımsadık.
Genç nüfusuyla övünülen Türkiye’de, yeni Erkan Aydın ve Reşat Karış’ları siyasette ve sivil toplum örgütlerinde, aktif ve yukarılardaki görebilmek de gerekiyor.
Kongre sonrası…
Sosyal medyadan camiaya seslenen Karış, “Kimseden korkmadan ve kimseye sırtımızı dayamadan hemşerilerimize kendimizi arz ettik.” diyordu.
Karış, “Açıkçası…” diye devam ederek, beklemedikleri teveccühle geçerli oyların beşte birini aldıklarını vurguluyor.
Dağ-Der’in geleceği için yeni dönemin takipçisi olacaklarını belirtirken, “Kimseyle dikleşmek gibi bir amacımızın olmadığı gibi hiçbir arkadaşımızın yönetici olmak gibi bir hırsı yok.” demesiyle de dikkati çekiyordu.

Bay’dan camiasına, “acı tecrübe” mesajı

Dağ-Der’in genel başkanlığına dönmesi engellenen ve olağanüstü kongre için aday olmayan Mustafa Bay, çarpıcı bir mesaj yayınladı.
Kongreye az zaman kala…
Sosyal medya aracılığıyla Dağ-Der’in camiasına seslenen Bay, “Dağder’ imizin tarihinde en çok oyla ve en büyük farkla seçilmiş Genel Başkan olarak çok acı tecrübeler edindim.” diyordu.
Sözlerinin devamıyla “Hata yaptığımız yerleri bu acı tecrübelerle öğrendik. Şimdilik önemi yok, ama bu sıkıntıları ve faillerini yeri geldikçe sizlerle paylaşacağım.” ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.