Hava Durumu

‘Deprem’ amaç mı, araç mı?

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2016 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2016 07:58
Deprem Haftası’ndayız!
Hani…
Kentsel dönüşüm için gerekçe gösterilen ve eldeki konutların tehdit altında olduğuyla anlatılan doğal afet olayı.
Gündeme gelen, resmen veya halk arasında girişim ve adımlara konu edilen ve söylentilerin de ortaya atıldığı mahallelerde, manidar durumlar yaşanıyor.
Deprem olasılığını, amaç değil, araç olarak gören bir yatırımcı sermaye düşüncesi dolaşıyor. 
Toplum içerisinde, sözüne güven duyulan bazı mesleklerden olanlar, ikna amaçlı algı yönetimi için de ortaya atılabiliyor.
Bu sütunlarla…
Çelişkileri vurguluyoruz.
Kaçak, mühendislikten yoksun yapılar yerine, yanıbaşlarında bulunan planlı,  imarlı apartmanlar ve sitelere el atılabiliyor.
Üstelik…
Planlı, imarlı apartmanlar ve siteler, yaş ve metrekare üzerinden küçümsenirken, cazibeye sahip konumları bile hiçe sayılarak, düşük değer biçilebiliyor.
Yanı sıra…
Küçümsenen ve düşük değer biçilen planlı apartmanlar ve sitelerin yerine yenileri yapılırsa, mevcut yer sahiplerine düşük metrekare artışı verilmek veya fark parası alınmak isteniyor.  Mevcut konumların kaybedilmesi de, bir başka haksızlığı gündeme getiriyor.
Bölgede, kentsel dönüşüm talebi, metrekare beklentisi ve ödeme durumu gibi anketler yerine, topluca görüşme adı altında, getirilen avukatlarla muvafakatname imzaları bile toplanabiliyor.
Dönüşüm, huzur bozmamalı!

Turhan Tayan: “Yaşanabilir Bursa bu mu?”

Duayen siyasetçi Turhan Tayan, Bursa için küresel ve kıtasal araştırma ve çalışmalarla ortaya atılan “Yaşanabilir kent” tanımlarına itibar etmiyor.
Tayan, Büyükşehir Belediyesi’nin gündeme taşıdığı tanımlar için “Bir kentli olarak, öyle yaşanabilir bir Bursa’yı yaşamıyorum, görmüyorum.” ifadesini kullanıyor.
Ulaşım başta olmak üzere…
Sorun ve çözümsüzlük, öne sürülüyor.

Voleybolu sevdiren ‘muhtar’

Kemerçeşme Muhtarı Sedat Topaloğlu, toplumsal değerler, gelenek ve günlük hayat için düşünce, girişim ve elde edilen sonuçlarıyla dikkati çekiyor.
Şehit Doğan Sevinç  Ortaokulu’nda, çocuklara voleybol sporunu teşvik ederken, ilk yılın ertesiyle ‘Türkiye Birinciliği’ elde edilmiş ve 120 lisanslı sporcuya ulaşılmış.
Osmangazi Belediyesi’nden de teşvik ve başarının ödülü olarak, okulun spor amaçlı bahçesine artık asfaltlamak düşer.

Bursa’nın renkli siması, Mahfel’e ‘renk’ katıyor

TV’de siyah-beyaz yıllara renk katan show grubundan Rod Macit, Bursa’nın renkli, kıyafetleriyle dikkati çeken, popüler bir siması…
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisi Mahfel’i yöneten Macit’i, kente gelen dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sergey İvanov görünce, “Model, bu!” der.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.