Hava Durumu

Devletin binasında, “deprem” endişesi!

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2014 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2014 07:51

Ege Denizi’ndeki depremi kaleme aldığımız makalede, “Korku, Bursa’ya yetti!” demiştik. Kentsel olarak, yeni dersler çıkarılması gerektiğini vurgulamıştık.
Nitekim…
Dün…
Korkunun eylemi vardı.
Ve!
Uyarılan devlete, çağrı yapıldı.
Maliye’nin Altıparmak’taki binasının deprem riski taşıdığı ve kullanılmaması gerektiği gerekçesiyle personelin korkusu, dışarıya taştı.
Geçen hafta sonu…
Tatil gününe rağmen…
Binada mesaiye kalan ve çalışan personel, sarsıntıların etkisiyle korkuya kapılmış ve can güvenliği açısından da, kendisini tedirgin etmişti.
Edinilen bilgiye göre…
Haftaya, adım atma korkusuyla başlandı.
Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro- Sen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Bulut’la yapılan görüşmede, oluşan korkunun boyutunu öğrendik.
Bulut, “Maliye’nin sadece Altıparmak’taki değil, Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nın yakınlarındaki eski hizmet binaları ile İhsaniye’deki yeni hizmet binası,
deprem riski taşıyor. Kullanımın sakıncasına ilişkin tespit ve görüş raporlarını elde ettik.” diyor.
Maliyeciler’in endişelerini iletmeye çalıştıkları davranış, KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi ve Türk Büro-Sen’i, ortak düşünce ve tepkide birleştirmiş oluyordu.
Bu ay itirabiyle…
Yetkili olduklarını belirten Bulut, “Deprem riskinde, üyemiz olan Maliye çalışanlarımızın can güvenliklerinin gözetilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Maliye’ye yeni faaliyet yeri düşüncesinin, kiraların pahalı oluşu veya yer darlığı nedeniyle uygulamaya geçirilemediğini öğrendik.” şeklinde konuşuyordu.
Bursa’daki imar ve planlama hareketliliğine değinerek, “Yeni imarlı alanlar açılıyor ve binalar yapılıyor. Ancak Maliye de, yeni bina projelerini gündeme getirmeli” yorumunda bulunuyor.
Maliye’deki tepki, devletin Bursa’daki binalarının depreme karşı ne derece güvenli, güçlendirilmiş olduğunu da gündeme getiriyor.

KALELİ, “MADEN”DE, KENTİNİ KONUŞUYOR!

Soma’daki maden faciasının yankıları sürerken, Bursa’daki tartışma ve açıklamalarda, Bursa’daki durumun da ele
alınabilmesi gerektiğini söylemiştik.
Sormuştuk…
Bursa’nın yeraltında, durum ne?
Çünkü…
Türkiye’deki maden faciaları arasında, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 işçinin hayatını kaybetmesi de yer alıyordu.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, aradan geçen zamanı da dikkate alarak, özellikle olayın geçtiği söz konusu maden ocağını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.
Çalışma koşulları ve işçilerin güvenliği açısından, çarpıcı duyum ve iddiaların ortaya atılıyor. Sorulara, yanıt isteniyor.
Özellikle…
Denetim ve yaptırım sorgulanıyor.
Bursa’daki ocaklardan, çarpıcı sayılara yer veriliyor.
Yürürlükteki ruhsat sayısı 648 ve  326 bin 653 hektar alanı kapsıyor. Ruhsatların 427’si, işletme amaçlı olup, 198 bin 683 hektar olarak ifade ediliyor.

SINAV YASAKLARINA, CHP'Lİ VEKİL TALİBİ!

Merkezi sınavları yürüten Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), güvenlik gerekçesiyle girişte yürüttüğü yasaklamayı dün kaleme almıştık.
Çanta, cüzdan, saat, anahtarlık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve pet şişe su, içeriye alınmıyor ve böyle durumda ne yapacağını şaşıranlar, mağdur duruma düşenler oluyordu.
Durum buydu!
Yasak edilenler için kapıda, “Birilerine verin!” ve “Bir yere bırakın!” demek, ayrıca pet şişe suya bile dikkat kesilmek…
Garip, komik, ama gerçek…
AS TV’ye dün konuk edilen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, bizi de ziyaret ederek, dünkü makalemizi konuştu.
Parlamento ve hükümet nezdinde, durumu gündeme getirmek için konuyu değerlendireceğini de, önemle vurguluyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.