Hava Durumu

Devletin personeline, sendikalar tam çare mi?

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2012 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2012 08:27
Hükümet, devlet personeline emek adaleti iddiasıyla “Eşit işe, eşit ücret” diyor, ancak adaletsizliğin devam ettiğini ve sorunların da yoğunlaştığını görüyoruz.
Mutlak gereğini vurguladığımız “Eşit işe, eşit statü”, Bursa’daki devlet personelinde, temel doğru ve haklı tespit olarak kabul ediliyor.
Memur-Sen, özellikle bazı yazılı ve sözlü açıklamalarını, hükümet yanlısı iddialarına karşı öne sürse de…
Beklenti ve sorunların tümüne birden ne derece sahip çıkıldığı, idari ve hukuki itirazlara ne derece taşınabildiği tartışılıyor.
Bursa’daki belediyelerde, doğrudan işçi kadrosuyla memurluk yapan ihtisas sahibi çalışanlar ile yine bağlı şirket ve spor kulüplerinin kadrolarıyla çalışanların statü mağduriyetine sıklıkla değiniyoruz.
Aynı işe statü fraklılığı nedeniyle maaşlar, emeklilik ve sosyal haklara ciddi adaletsizlik oluşturan durumlar, çelişkili kamusal yönetimle devam ediyor.
Hükümet, sendikacılığın gelişimi ve teşvikinden ederken… Devletin kendi kurum ve kuruluşları için sendikal haklara riayet genelgesi bile vardır, ancak belediyelerdeki durum ortada…
Merkezi yönetim kurumları arasında, ayrıcalıklı maaş, emeklilik ve sosyal haklar tanınırken, belediyelerdeki durum çok vahim…
Adaletsizlik uçurumu var!
Memur- Sen veya bağlı Bem- Bir- Sen, belediyelerdeki emek adaletsizliğini, tümüyle gündeme getirdi mi? Belediye önlerinde, basın açıklaması yaptılar mı veya kentin meydanlarına çıktılar mı?
Övgüyle söz edilen ve Memur- Sen’in taraf olduğu sosyal denge sözleşmesi, kadrolu memurlar ile kadrolu işçi olan memurlar arasındaki adaletsizliği artırdı.
Kadrolu işçi statüsündeki memurlara sosyal denge zammı verilmediği gibi, işçi sendikasının sözleşmesinden ya tümüyle yararlandırılmıyorlar ya da çok az yararlandırılıyorlar.
Yetkili Memur- Sen’in adeta seyirci kaldığını, diğer konfederasyon Kamu-Sen’in da sorunları tümüyle sahiplenemediğini görüyoruz.
Bugünkü yazımızda, Memur- Sen ve Bem- Bir- Sen’den söz etmişken, üyelere fayda ve destek girişimleriyle de dikkati çekiyorlar.
Bem-Bir-Sen, Bursa’daki üyelerine çeşitli firmalardan indirimli alışveriş ve hizmet alımı sağlanırken, bir güzellik salonuyla da anlaşmışlar.
Büyükşehir Belediyesi’ne de bilgisi ulaşan yeni anlaşmaya göre, güzellik salonundan indirimli hizmet verileceği açıklanmış.
İndirimli fiyatlarla komple bacak, kol, koltukaltı, sırt, karın ve kas bıyık ağdası ile cilt, el ve ayak bakımı, kirpik boyama ve iğneli epilasyon yaptırılabilecekmiş.
Devlet personeli sendikacılığından duyurulur!


Bursa’ya yakışan kültür hamlesi…
Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel yayınlarından önceki gün söz ederken, dün bir başka yeni eserin haberini aldık.
Osmanlı tarihçisi Dr. Caroline Finkel ile Türkiye’nin popüler yürüyüş parkurlarından Akdeniz’deki ünlü Likya Yolu’nun kâşifi Kate Clow´un ortak eseri, Evliya Çelebi ve gezdiği Bursa’yı anlatıyor.
Türkiye’nin ilk uzun mesafeli atlı gezi ve yürüyüş yolu olarak, “Evliya Çelebi Yolu” adı verilen eser, 2 yıllık bir emeğin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nce yayınlanıyor. Bursa’ya özel ilgisini, gözlem ve övgüleriyle kendi notlarına taşıyan Evliya Çelebi, Bursa merkezli önemli bir belge yayına taşınmış oluyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.