Hava Durumu

“Doğanbey” fotoğrafı, TBMM kürsüsünde!

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2012 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2012 09:50
Doğanbey kentsel dönüşümü…
Bursa'nın en merkezindeki 200 bin metrekare alan, yerleşik düzene sağlıklaştırma gerekçesiyle sil baştan yeniden imar edilecekti. Yapımı uzadı ve bitimi de belirsiz.
Silueti de, ortaya çıkınca…
Tartışmalar yoğunlaştı. Hak sahipleri, projenin ilk konuşulduğu gibi gitmediği ve mağdur edildikleri gerekçesiyle internet ve dernek örgütlenmesi yaptılar. Hukuk mücadelesi de başlatıldı.
Kendisini, inşaatları yürüten olarak tanımlayan Toplu Konut İdaresi, kente faturasıyla beraber, tüm sorumlu olarak yerel yönetimi gösteriyor. Proje, ulusal meclis çatısı altında da konuşuluyor. Muhalif siyasi parti mensupları, hem konuşmaları hem de yazılı soru önergeleriyle…
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Müsteşar'ı, hataların, yeni uygulamalarda tekrarlanmayacağını söyleyebiliyordu. Bakan ise, o dönem Toplu Konut İdaresi'ne Başkan'dı.
Kentsel dönüşüm adıyla anılan ve afet riskindeki yerleşim bölgelerini esas alan yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı.
İktidar, Bursa'daki uygulamayla ve uyarıldı!
CHP Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, kent siluetindeki görüntüyü fotoğrafıyla da beraber kürsüye taşıyarak, “Bunu göstermek zorundayım.” sözleriyle başladı.
Yer tarifi yaptı ve “Yeşil Bursa'dan, Ulucami'nin hemen altı” ifadesini kullandı. Projenin silueti için de, “Bursa duvarı” benzetmesinde bulundu.
Sözlerini tamamlarken, “Kentsel dönüşüm olsun, afet riskleri azaltılsın, daha ferah, daha güzel, yeşil, güzel alanlarda yaşayalım. Böyle olacaksa biz böyle kentsel dönüşüme karşıyız.” dedi.
Türkiye'nin önde gelen yer bilimleri, doğal afet uzmanlarından olan Eyidoğan, 1990'lı yıllarda Bursa'daki çalışmalar için deneyimlerinden faydalanılmıştı. Sonraki yıllardan günümüze, bilgi ve deneyimlerine başvuruluyor.



Örnek oldular!

Doğanbey kentsel dönüşümünde hak sahibi olanlar, mağduriyet gerekçesiyle seslerini ve çalışmalarını duyurabilmek için amaçlarına çoktan ulaştılar…
En kapsamlı ve etkin sanal örgütlenme, www.tokidoganbey.com adresiyle gerçekleşti. Facebook ve Twitter'da, sayfalar açıldı. Doğanbey Konutları Komşu Birliği Derneği, en kapsamlı ve etkin dernekleşme oldu.
CHP Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Bursa'daki kentsel dönüşüm uygulamasını, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye taşırken, ayrıca “Bursa mağdurları web sayfası vardır. Doğanbey mağdurları sayfasına girerseniz, orada hikâyenin tümünü görürsünüz.” diyordu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.