Hava Durumu

Dönüşümlerde ev sahiplerine, ‘kiracı’ zorluğu

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 04:46
Hükümetin, teşvik ve doğrudan destekleme uygulamaları oluyor, ancak kentsel dönüşümdeki bir uygulaması, ciddi soruna dönüştü.
Belediyeler, kentsel dönüşüm uygulama alanlarını ilan ediyor ve böyle bir durumda, gayrimenkul sahiplerinin önünde, farklı seçenekler oluşuyor.
Yaygın olanı...
Dönüşümü uzun süreyle beklemek istemeyenler, yatırım amacına dönüşen gayrimenkullerini elden çıkarmak istiyorlar.
Yani...
Satış!
Kiracı durumundakiler ise, kendilerini de kapsadığı gerekçesiyle devletten kira yardımı alabilmek için ev sahiplerinin satışına zorluk, hatta engel çıkarıyorlar.
Gayrimenkul üzerinde, sahibiymiş gibi davranış ve eylem içerisinde olanlar, gayrimenkul ticareti ve sosyal sorunlarını gündeme getirmiş bulunuyor.
Satış yapmak isteyenler, kiracının çıkardığı zorluk ve engel nedeniyle evin içerisini göstermekten vazgeçtiler, ‘Satılık’ ilanı bile astıramıyorlar.
Kentsel dönüşüm ilan edildikten sonra, ortada planlaması bile yokken, gayrimenkul sahipleri, satış yapamıyorlar.
Cebinden kira ödemek istemeyen kiracılar, kentsel dönüşümün ilan edilmesiyle de beraber, kira yardımı gerekçesiyle gayrimenkul sahibi gibi hareket ediyorlar.
Sözleşme içerisinde satışın yapılabilmesine tam engel de yok, ancak böyle alanlarda, ev sahipleri için sözleşmenin sonunu beklemek de bir yana, ötesi de sorun gözüküyor.
Çözüm şart!

Nostaljik ‘Cumhuriyet’ sergisi

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Müzesi’nde ‘Bursa’da Cumhuriyet Bayramları’ konulu nostaljik fotoğraf sergisini izlenime sundu.
Kentin 1930’lu ve 1940’lı yıllarına ait fotoğraflarıyla belgeliğe önemli katkıları bulunan sanayi ve işadamı İhsan Celal Antel’in objektifiden kareler, sergileniyor.
Sergide 26 fotoğrafa yer verilirken, 1 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Yıldırım’da ‘olağanüstü’ hazırlık

Türkiye’nin önemli olayları, Yıldırım Belediyesi’nin 29 Ekim’deki organizasyonunda, 300 bin domino taşıyla tablolaştırılacak.
Mimar Sinan Spor Kompleksi’nde, taşlar çoktan dizilmeye başlanırken, kedi, fare ve rüzgar etkisine karşı, olağanüstü gözetim uygulanıyor.

İnegöl mobilyası ve fuarı, Bugün AS TV ekranında

Bursa’nın dünyaca bilinen ve rağbet gören İnegöl mobilyası ve 8 Kasım’da kapılarını açacak MODEF EXPO 2016 Fuarı…
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, bugün AS TV’de canlı yayınla saat 20:30’da Yerel Bakış’a konuk oluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.