Hava Durumu

Dündar’da adaylık muamması!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2013 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 08:11

Dün…
Basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yerel seçimlerin 4. yıldönümünde, icraatını konuştu.
Sunumda, “Osmangazi her yerde, Osmangazi’ye hizmet, 4 bir yerde.” denilirken, her alandaki hizmetlerin, ilçe sathına yayılmışlığından söz ediliyordu.
Yapılan hizmetleri anlattığını, ancak başka yapılacak hizmetlere de, teminat gösterildiğini dile getirdi.
Halkla iletişim, halkla kulak verebilme ve halkın arasında dolaşmak, Dündar için artık daha da önemli strateji… Geride bırakılan 4 yılda 440 kilometre dolaşım içerisinde olduğunu anlatırken, “Her sokağı dolaşma” iddiası vardı.
Tarihi sur bölgesine yönelik Hisar Arkeopark ve Bursa’nın özellikle Osmanlı başkenti konumunu gözler önüne serecek Beylik’ten Cihan Devleti’ne panorama müzesi, rutin belediyeciliğin önünde yer alan yeni projeler olarak vurgulandı.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini de katıldı, ancak güne damgasını vuracak bir açıklama da yoktu,
Elbette ki…
Özel olarak hazırlanan ve “Osmangazi’de güzel şeyler oluyor.” sloganlı icraat kitapçığı, hizmet iddiasına yer veriyordu. Yerel yönetim kurumu ve yönetilen ilçeye yansımalar, yeni kazanımların varlığını gösteriyor.
Demek istediğimiz…
Dündar’ın ilçe belediyesini yönetmeye devam edebilme arzusu ve gönlünde yer alan Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık düşüncesine ilişkin açık mesajlar duymadık.
Tıpkı…
Selefi olup, bugün Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yürüten Recep Altepe gibi, kontrollü strateji yürütmek isteniyordu.
Altepe, yine de, ilçe belediyesindeki son yılında, imalı sözlere, ipuçlarına da başlamıştı, ancak Dündar, beklemede olmaya devam ediyor.
Sadece…
Yönetimsel politika, hizmete bakış açısı ve halkı önemseme kavramları, yönetimsel anlayışın ilkeleri ve hatta farkları olarak, Bursa kamuoyuna taşınmak isteniyordu. Belki de, şimdilik, bu kadarı, ifade edilmeye zorlanıyor.
Hatta…
Altepe’nin Büyükşehir Belediyesi’ne terfi etmesiyle beraberinde yetkisini aldığı önemli mevcut projeler ve ilçede yürütülen yeni projelere karşılık, yorumsuz kalmayı tercih etti. Yorumsuzluk, siyasi sorumluluğun da, artık kendisinde olmadığı anlamına geliyordu.
Doğanbey kentsel dönüşümü gibi…
Vaat edilen 1 milyon fidandan 750 bin dolayında dikimin yapılması, AK Parti Genel Merkezi’nce ödüllendirilen Çarşambapark; otopork ve pazaryeri projesi, kendi dönemi açısından tarihi adım örneklerinden gösteriliyordu.
Artık…
Geri sayım başladı.
İlçesi kadar, kendi geleceği için de…

Çözüm, istifa getirdi!

Büyükşehir Belediyesi, görüşmeler ve sıkı pazarlıklar sonucunda, özel halk otobüsçüleriyle yeni işletmecilik esaslarını imzalamıştı.
Çözüm denilirken…
Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Ramazan Çalan, ani bir kararla görevinden istifa etti.
Esnafın haklarının yeterince savunulamadığı ve beklentilerinin de karşılanamadığı iddialarıyla söylenti ve tepkilerin oluştuğunu öğrendik. Hakkındaki iddialar nedeniyle de üzüntü duyan Çalan’ın, bu nedenle istifa ettiğini duyduk.
İstifa ve nedenini, dün doğruladı.
Başkanvekilliğini yürüten, Büyükşehir Belediyesi’yle görüşmelerde öne çıkan ve basına açıklamalar yapan Ramazan Umur, yönetim kurulunca başkan seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.