Hava Durumu

Elenen komşuya 90 km Kupa'ya 250 km hızla…

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2012 08:39
Adıyla namlı ve konumuyla büyük kent Bursa, Bursaspor gibi sportif bir markasıyla ne kadar övünse azdır, bir Anadolu öyküsüdür.
Yakın tarihte Süper Lig kupasını müzesine götüren ve tarih yazan Bursaspor, şimdilerde yıllar sonra Türkiye Kupası'na uzanabilmenin heyecanı içerisinde bulunuyor.
16 Mayıs ruhuyla 2010 yılında futbolun tacını takan Bursaspor, kadere bakın ki, yine bir mayıs ve yine aynı günde, bu kez Türkiye Kupası'nın finaline çıkacak.
Bursa'dan taraftarı, kentlisi İzmir'in yolunu tuttu. Tarafsız sahada Eskişehirpor'u yenen Bursaspor, Fenerbahçe'yle 16 Mayıs'ta oynayacak.
Final Ankara'da!
Toplu seferler için otobüs kampanyası yeniden gündemde, ancak Başkent'e ulaşabilmek için yüksek hızlı tren kolaylığı, rahatlığı var.
Türkiye'nin 4. büyük kentiyiz, ancak öyle yüksek hızlı trenimiz yok.
Final maçını oynayabilmek için sahaya çıktığımız ve elediğimiz komşu Anadolu kent Eskişehir'in çoktan beri yüksek hızlı treni var.
Bursa'nın köklü markalarından, Türkiye'nin önde gelen şehirlerarası toplu ulaşım sektörü firması Kamil Koç, yüksek hızlı tren aktarmalı otobüs seferlerini çoktan beri yürütüyor.
Ankara'da doğrudan otobüsle 6.5 saat sürebilen ulaşım, yüksek hızlı trenle 4 saatte yapılabiliyor. Büyük kent konumu olsa da, Bursa merkezli yüksek hızlı tren yok.
Kadere bakın…
Bursa'nın kentlisi, Bursaspor'un taraftarı, Bursaspor'un final maçını izlemek için kolayca, rahatlıkla Ankara'ya gitmek istese…
Bizim büyük kentin yaşayanı, spor kulübünü yarı finalde elediğimiz Anadolu kenti Eskişehir'e önce ortalama 90 kilometre hızla otobüsle varacak, sonra da o kentteki yüksek hızlı trenle 250 kilometre hıza kavuşacak.
Yüksek hızla büyüyen Bursa'nın, yüksek hızlı treni yok. Komşu Eskişehir sayesinde aktarmalı da olsa, ancak böyle yüksek hızlı tren yolculuğu yapılacak.
Bursa'ya reva mı?
Bu arada…
Eskişehirspor'a, tribünde şov ve renk getiren sportif Es Es Bando var. Gönüllülerden oluşuyor. Bursa'nın 45 bin seyircili yeni stadyumunda, artık şovlar da, yeni bir boyut kazanmalıdır.



Sanayi kenti Bursa'da, "dayanışma" zamanı!

Bursa, sanayi kenti!
Sayıları 20'yi bulan organize sanayi bölgeleri var. Bursaspor'un kritik deplasman ve tarafsız saha maçları için toplu otobüs seferleri düzenlenmek istendiğinde, başlatılan kampanyalarda, neden sıkıntı ola ki…
Özellikle…
Organize Sanayi Bölgesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve BTSO, belediye ve bireysel katkılar dikkati çekiyor, ancak sayıları 20'yi aşan organize sanayi bölgesi var ise… Bursa sanayi kenti kimliğini, neden çok daha güçlü ve hızlı dayanışma oluşturmasın ki…




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.