Hava Durumu

“En doğru kimler ise, onlar aday olacaktır!”

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 08:40

AK Parti’de, Osmangazi ve Yıldırım belediye başkanlarının da, Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık gündemini dikkate alırsak, ortaya ilginç bir süreç çıkmış oluyor.
Milletvekili yapılacağı iddia edilen Altepe, bu söylentinin de karıştığı gündemle manevra yapmış gibiydi. Meydanın boş olmadığını göstermek, siyasi ve     yerel yönetim deneyimlerini     ortaya koymak istediği bir fotoğraf gelişti.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la konuştuk,
Altepe’nin yeniden adaylığını, zamanlama ve süreç açısından “Büyük sürpriz!” olarak niteliyor. Ardından da, “Haberimiz olmadan, şaşırtan açıklama!” yorumuyla dikkati çekiyor.
“Konumu itibariyle başkanımızın kişisel takdiridir. Saygıyla karşılıyoruz.” diyen Yalçın, “Yeni yerel seçimlerin erkene alınma durumu var. Erkene alınsın ya da alınmasın, bir seçim takvimi ortaya çıkacak. Aday belirleme süreçlerimiz de belli. Kamuoyu anketleri ve genel merkez değerlendirmeleri yapılacak.  Milletvekillerimiz de, görüş verecektir. Nihai olarak, Genel Başkanımızın görüşü olacak.” şeklinde konuşuyor.
Açıklamasından sonra, Altepe’yi tebrik ettiğini söyleyen Yalçın’a, 2 büyük ilçenin belediye başkanlarının da aynı rekabete girme olasılığını anımsattık.
Seçim süreçlerinde adayların ortaya çıkmasını doğal buluyor ve “İlçe belediye başkanlarımızın da, daha üst bir pozisyonu hedeflemesi doğaldır. Geçmişte ilçe belediye başkanı olup, üst belediyeye başkanlığa seçilmenin de örneği var.” diyor. Altepe’nin önceki dönemki ilçe belediye başkanlığı konumunu örnekliyor.
Şimdiden adaylık gündemi oluşmasını da, “AK Parti’nin, toplumda umut olduğunu gösteriyor. Yine, büyük ilgi odağı olacaktır. İlçeler de öne çıkacaktır. Yeni yerel seçim sürecinde, AK Parti, kendi ilkeleri üzerine kurulu bir politika yürütecek, kişiler odaklı olmayacaktır” açıklamasında bulunuyor.
AK Parti’nin yönetimsel politikasına, şehircilik ve yerel yönetimler açısından önemsediği yönetim ve katılımcılık gibi ilkelerine değinerek, “En doğru kimler ise, onlar aday olacaktır!” ifadesini kullanıyor.

 

 

Doğanbey’de Altepe’ye kuşatma!

Doğanbey kentsel dönüşümünde yer alan hak sahipleri, muhalif siyasi partilerden daha çok ses getiriyorlar ve kendilerinden söz ettiriyorlar.
Çeşitli gerekçelere dayalı tepkilerini, basın açıklamaları, eylemler ve mahkemelere taşı-yorlar. Özellikle birkaç yıldır, dertlerini anlatmaya, çözüm bulmaya çalışıyorlar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Bölgedeki bir camiyle ilgili çalışma için incelemeye geleceğini öğrenen hak sahipleri, aralarında iletişim kurup bu fırsatı kullanmaya çalıştılar.
Gelmesiyle beraber, Altepe’yi kuşatmaya alanlar, dertlerini anlattılar ve tepkilerini ilettiler. Kurulan derneğin yöneticiliğini yapan Mehmet Aslan, 5.5 yıldır mağdur edildiklerini yeniden vurguladı. Diyaloglar, cep telefonu kame-rasıyla da kayda alındı ve ünlü bir video paylaşım sitesine konuldu.
Aslan, yerlerini teslim ettikleri dönemdeki çocuğunun ilköğretim 3. sınıfa başlayacağını, annesinin gözlerinin de sonradan ama olması nedeniyle yeni evi göremeyeceğini söyledi.
Altepe, sorun ve beklentilerle ilgili olarak, hak sahipleri lehine çalışmalarda bulunduklarını, belediyesine haksız suçlama yapılmamasını vurguladı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.