Hava Durumu

Erdoğan’dan Bursa’da, Büyükşehir memnuniyeti!

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 08:25

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya gelmiş olması, yerel seçim süreciyle daha da önemseniyordu.
Katılımıyla yapılan tören ve diğer yerlerle beraber, bulunduğu ortamlar… Yakınında ve uzağında bulunanlar… Neleri söylediği ve kimlerle neler konuştuğu…
Bursa’nın yönetimi, Başkanı Recep Altepe’yle yürütülüyor, ancak camiasında bile, “Büyükşehir adayı kim olacak?” diye sorulabiliyor.
Durum böyle olunca…
Bakanların, il başkanı ve ilçe belediye başkanlarının da adaylıklarla anıldığı süreçte, geçen hafta sonu, merak tavan yaptı.
Altepe, yeniden aday gösterilebilme arzusunu ilan etmiş olmasına rağmen, Erdoğan’ın ardından, farklı yorum ve öngörüler vardı.
Farklı isim olasılıkları vurgulandı.
Nihayetinde…
Halef mi, söz konusu!
Geçen ay kaleme aldığımız makalede, Altepe’yle yola devamın gündemde olduğunu anlatıyorduk ve “Yeniden adaylığın eşiğinde!” diyorduk.
Bursa’da, sivil toplum buluşmasıyla konuşan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’ne ait icraatın ifade edildiği fon önündeydi.
Başlıca icraatın vurgulandığı fonda, “Bursa’nın gücüne inandık, başardık.” denildiğini ve ayrıca “Bursa, emin ellerde…” yazdığını, elde edilen fotoğrafla vurgulamıştık.
Erdoğan, AK Parti’nin yeni il merkezini ziyaret etmekle de kalmayıp, teşkilat yönetimiyle de bir araya gelmişti.
Aile toplantısında, Bursa’daki temas ve gözlemlerine değinerek, “Bursa’da halk, bizden memnun olmasa, yerel yönetimden memnun olmasa, sokaklara çıkıp, bu derece Bursa sokaklarında bizi karşılamazdı” dediğini öğrendik.
Yeni yerel seçimle de, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin % 70 oy hedefiyle kazanabilmesi için de, beklentisini vurgulamıştı
Dev reklam panolarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin icraat tanıtımları yapılırken, artık yerel seçim rüzgârı estiriliyor
Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AK Parti’nin Bursa’da seçim kaybetmesi veya zorlanması gibi durumu yok.
Ayrıca…
Altepe’nin yeniden aday gösterilebilmesine ilişkin tereddüt ve sıkıntı olmadığı da söylenirken, yeni anketler de, önemli ve temel gösterge görülüyor.
Özellikle…
Performans, kamuoyu görüşü ve vaatlerle de beraber, Recep Altepe’li Bursa’nın, AK Parti Genel Merkezi için en rahat kent yorumu yapıldığı da söyleniyor.
Erdoğan’ın Bursa’ya bir daha ne zaman geleceği de tartışılıyor.
Teşkilatları açısından, genellikle sıkıntılı ve sorunlu kentlere gittiği söylenirken, Bursa’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın programı nedeniyle geldiğini de aktarmıştık.
Yerel seçim süreci itibariyle…
Bursa’ya, belki de hiç gelmeyebilir. Son yerel seçim sürecinde, Kocaeli’nde miting yapmadığını da duymuştuk ve mevcut belediye başkanıyla devam edilmişti.
Erdoğan’ın, yine de yerel seçim mitingi için gelebilme ihtimali yüksek, ancak önümüzdeki ay kente gelme durumu bulunuyor.
Bursa’daki bir sanayicinin önemli bir üretim hamlesine ilişkin töreni ile bir başka sanayicinin hayır işine ilişkin tören, şimdiden düşünce olarak yer tutuyor.
Zaten…
Gelecek ay gelebilme durumu, kendisi tarafından da paylaşılmıştı. Yerel seçim sürecinde de, AK Parti’nin lokomotifi de, Büyükşehir Belediyesi olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.