Hava Durumu

Erdoğan’ın, Bursa’ya 2014 işareti ne olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2012 01:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2012 01:40

İktidarın adımı, muhalefet için de belirleyici oluyor.
Görevine yeniden devam etmek istediğini resmen açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığıyla gündeme gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in durumlarıdır.
Keskin,  “Gıyabımda, Büyükşehir Belediyesi’ne konuşuluyorum.” diyordu, diğer yandan böyle bir göreve de, hazır olduğunu daha önce bu sütunlar aracılığıyla duyurmuştu.
Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi, Büyükşehir Belediyesi’ne başkan çıkarmıştı. Altepe, siyaset ve yerel yönetim kariyerini, Erdoğan’ın teveccühü ve halkın iradesiyle taçlandırmış oluyordu.
…Ve!
Diğer en büyük ilçe olan Yıldırım da, böyle bir yolun ara durağı olacak mıydı?
Geçen yılki genel seçimlerin sürecinde, Keskin’in milletvekili adaylığı söz konusuydu. AK Parti’de, prensip kararıyla belediye başkanlarına böyle bir adım attırılmamıştı.
Şimdi…
Yerel seçimler var!
Dün…
Sönmez Medya’nın yönetici ve yazarlarını konuk eden Keskin’e, bir yandan ilçenin, diğer yandan da en üst yerel yönetim otoriterliğine çift olasılıklı adaylık düşüncelerini sorduk.
Net kararı yoktu, ancak sorularımıza yanıtları ve düşünceleriyle de, ipuçlarını aslında veriyordu. Öyle şifre çözmeye de gerek yoktu.
Yıldırım’ın belediye başkanı olmaya devam edebilme arzusu elbette vardı, ancak Büyükşehir Belediyesi’ne adaylık düşüncesi de, artık diğer seçenek oluşturuyordu.
Açıkçası…
“İşaret” beklentisi bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanlığını yürüten Altepe’den “Arkadaşımız” diye söz eden Keskin, “Şayet bu arkadaşımızla yola devam edilme düşüncesi var ise, elbette yerine adaylık düşüncem olamaz. Böyle bir durumda kendi adaylığımı koymam, etik olmaz. Ayrıca şimdiye kadar ayak bağı olmadım ve bundan sonra da olmam.” diyordu.
Yıldırım’a, kendi yönetim dönemiyle önemli hizmetleri bulunduğunu, ayrıca önceki dönemler için de eleştiren ve enkaz edebiyatı yapmadığını vurguluyor.
Yerel seçimlerdeki yol haritasının, Hak’ka, Halk’a ve AK Parti’ye endeksli olduğunu dile getiren Keskin, bu doğrultuda ayrıca “Bana, ‘Aynı göreve devam’ da denilebilir, başka görev de verilebilir. Belki de, hiçbir yer, gündeme gelmez.” şeklinde konuşuyordu.
Sonraki yeni genel seçimlerin potansiyel milletvekili adayları arasında bulunan Keskin, kendi geleceği için de ihtiras sahibi olmadığını ifade ediyor. Bursa’da da var olan örnekler gibi, her yere aday olabilme düşüncesi taşımadığını da sözlerine ekliyordu.
Keskin, eğitimci, bürokrat, yazarlık ve gazetecilik gibi pek çok kimliğe sahip olan ender belediye başkanları arasında yer alıyor. Sönmez Medya’yla buluşmasında, yerel medyanın önemini vurguluyor, ulusal medyaya göre kaliteli ve deneyimli olarak niteliyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.