Hava Durumu

Esen lodosla sarsılan Bursa’da, dua edelim “deprem” olmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 07:37
Bursa, hem 1.Derece Deprem Kuşağı ve Uludağ’ın eteğinde bulunması, hem deniz, göl ve dereleri, hem de iklimiyle tam bir afet kenti olma özelliğini taşıyor.
Yazmıştık.
Sadece, deprem konuşuluyor.
Söylüyoruz.
Kamusal yanılgı, kamusal ihmale dönüşmesin!
Merkezi yönetimin 2009 yılında başlattığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) uygulamasının, Bursa’da da il müdürlüğü var, ancak..
Yazmıştık.
Nerede faaliyet gösterildiği ve nelerin yapılıdığı da bir yana, varlığı bile pek bilinmiyor. Deprem dışında, gündeme gelmek de bir yana, zor biliniyor ve anılıyor. 
Lodos, Bursa’yı salladı!
Kenti dolaştık.
Bu, bir afet!
Devletin çatı kurumu AFAD, ortada gözükmüyor.
Acil durum için…
Özel devriye ekibi yok!
Kar bastırdı.
AFAD yok!
Yer sarsıldı.
AFAD yok!
Lodos esti!
AFAD yok!
Kar yağışlarının etkisini gösterdiği günlerde, AFAD yerine aktif olarak yürütülmek istenen bir il kriz merkezi uygulamasını gördük.
Geçen hafta ise, AFAD Koordinasyon Kurulu’nun toplandığını öğrendik, Vali Münir Karaloğlu’nun resmi açıklamasında, sadece deprem vardı.
Denilen…
“Bursa’nın 1. derece deprem bölgesi olduğunu unutmayacağız.”
Bu anlayış, son bulmalı!
Deprem öne sürülürken…
Planlı ve güvenli yapılaşmanın önemi vurgulanıyor, ancak Nilüfer’in de karanlıkta kalmış olması, altyapı hizmetlerinin önemini ve durum değerlendirilmesini gerektiriyor.
Deprem, her yeri vurmayabilir, ancak Bursa örneğiyle önce kar ve şimdi lodos, büyük bir kentin tamamını etkiliyor. Günlük hayatta, zorluk yaşanıyor.
Bastıran kar ve esen lodosla…
Yaşananlar ortada!
Çok nedenli ve çok farklı sorunlar var.
Dua edelim…
Deprem olmasın!

MUHALEFET, KENDİ DERDİNDE!

Bursa, lodosa tutulurken…
Kamusal yönetimin neleri yapıp yapamadığı, yanı sıra toplumsal ve bireysel kaynaklı sorunlar, tartışılmayı gerektiren bir gündemle konuşuluyor.
Muhalefetteki siyasi partiler, yerel seçim süreçleriyle yaşanabilir kent ve genel seçim süreçleriyle büyük hizmet iddiasını ortaya koyarlar.
Lodos nedeniyle…
Bursa’da günlük hayat aksarken, durum değerlendirmesi için muhalif siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından resmi açıklama yoktu.
Konuşan, bazı kurumlar.
Özellikle...
Büyükşehir ve Yıldırım belediyeleri ile Uludağ Elektrik A.Ş ve Bursagaz. Uludağ Elektrik A.Ş. , oluşturduğu kriz masasıyla dikkati çekti.
Belki…
Muhalefete göre, sorun yoktu.
Bursa gibi büyük kent, lodosla uçarken, muhalif siyasi partilerde milletvekili adaylıkları için kulisler ve düşünceler dört bir yanda uçuyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.