Hava Durumu

‘Favori’ adaya ‘internet korsanı’ şoku!

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2016 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2016 08:52
Bursa’da, Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olarak lanse edilen Gürsu’daki TOKİ Dışkaya Konutları’nda, artık hayat sürdürülüyor.
İl etapla…
5 bin dolayında yaşayanı bulunan konutların, ‘İpekyolu’ adıyla mahalle statüsüne dönüştürüldüğünü ve 6 Mart’ta sandığa gidileceğini duyurmuştuk.
Günlük hayat ve temel kamu hizmetleri sorunu açısından, deneyimli muhtara ihtiyaç duyulurken, ‘favori’ gösterilen bir muhtar adayını gündeme taşımıştık.
Gürsu Belediyesi’nde 2009-2014 döneminde başkan yardımcılığı yapan Melik Zahir, resmi ve toplumsal görevlerin deneyimiyle iddialı ‘adaylık’ yolundaydı.
Sandığa günler kala…
Aklına gelmeyecek sürpriz, ancak üzücü bir durumla karşılaştı.
Popüler sosyal medya aracı Facebook’la etkin iletişim yürüten ve 5 bine yakın takipçisi bulunan Zahir’in bu hesabı, bir internet korsanı tarafından ele geçirildi.
Üstelik…
Korsan tarafından, kendi adı ve hesabı kullanılarak, alışveriş uygulaması başlatıldığını ve para da talep edildiğini öğrenince, bir başka endişe ve üzüntü yaşadı.
Durumu, polise bildirdi.
Elinden alınan hesabı kapatıldı.
Tam, seçim süreciyle…
Etkin iletişim aracı, zafiyet yaşamıştı.
Adına, yeni hesap açtı.
Duyurmaya çalışıyor.
Saha çalışmasıyla dikkatleri çeken ve emek gösteren Zahir, devam edilen süreçte kendisine desteğin ortaya konulmaya devam edilmesiyle de teselli buldu.
İddiasını sürdürüyor.

Şahin’den Altepe’ye ‘mesaj’

CHP’nin büyükşehir adayı Necati Şahin, yerel seçim döneminde vaat edilen ve Gökdere’nin teleferiğe bağlanmasını öngören projeyi, gündemde tutuyor.
Şahin, projenin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından sahiplenildiğini, dün sosyal medyada yeniden ifade ederken, akıbeti sordu.
Sahiplenme iddiasına karşılık, teşekkür ettiğini ifade ediyor ve ardından da, “Dört gözle bekliyoruz” diyor.

MHP’den, ‘Osman Gazi’ açıklaması

Dün yazınca…
Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin Bilecik’teki türbesinin “Durumu, içler acısı” karşısında, belediyenin görev üstlenebilmesi düşüncemize ortak oldu.
Osman Gazi’ye, ‘devlet töreni’ istiyorlardı ve son durumla beraber, “Her iki konu için her fırsatta ısrar ve takip içerisinde olacağız.” diye konuştu.

‘Tekstil Yaşıyor’ sempozyumu, Nilüfer’in ev sahipliğiyle

Tekstil Araştırmaları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker, tekstil üretimindeki aşama ve metotlara ilişkin olarak, 14 Mayıs’ta ‘Tekstil Yaşıyor Sempozyumu’ düzenleyeceklerini açıkladı. Tekstilin önemli ve stratejik sektör olmaya devam ettiğini belirtirken, ihracatta hazır giyim ürünlerinin kilo fiyatının 20-150 ABD Doları arasında değiştiğine işaret ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.