Hava Durumu

“Festival” yıldızları!

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2012 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 00:10
Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel uluslararası festivali, ünlü yerli ve yabancı yıldızları yine kentliyle buluşturacak.
İki hafta sonra…

Kendilerini kanıtlamış, otoriterlerce takdir edilen, ödüller alan ve büyük hayran kitleleri bulunan popüler sanatçılar, birkaç hafta süreyle Bursa'ya konuk olacaklar.
Kimler geliyor!

Özenli ve özverili bir çalışma sürecinin ardından, program oluşturuldu ve duyurulma aşamasına gelindi.
Kurumsal açıklama yarın!
Bilgi edinmeye çalıştık. Merak edilen programda, her biri de çok ünlü olan isimlerin yer aldığını öğrendik.

Monica Molina!
Dünyaca ünlü bir İspanyol sanatçısı, Türkiye'yi seviyor. Pop ve romantizm, geleneksel ülke ve Latin müzikleri temalarını işliyor. Müzik dünyasına kazandırdığı isimlerle ün kazanan Molina ailesine mensup. Kardeşi, birçok ünlü şarkıya imza atmış prodüktör ve müzik adamı.

IMA!
Dünya sahnesine çıkan Kanadalı sanatçı hakkında, dünya basınında “Dalida kadar güzel, şarkıları Pink Martini ve Monica Molina kadar sıcak.” yorumuna rastlıyoruz. Farklı dillerdeki şarkılarından oluşan “a la Vida!” adlı yeni albümüyle gündemde.
Yasmin Levy!

Genç, başarılı bir başka ünlü sanatçı daha, Bursa halkıyla buluşuyor. İsrail doğumlu olan ve romantizmdeki şarkılarıyla beğeni toplayan sanatçı, Latin ve Sefarad müziğinden Endülüs flamenkosuna; Türk ezgilerinden Arap etkilerine, pek çok unsuru müziğinde kullanıyor.
Bu arada…

Her türlü acı ve sıkıntının üstesinden gelen bir yaşamın mesajını ileten dünyaca ünlü “Zorba” balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi topluluğunca sahnelenecek.
Festival açılışı, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası'yla olacak. Caz müziğinin önemli isimleri Kerem Görsev ve Ferit Odman da, sahne alacaklar.
Yerli yıldızlar!

Ortak sahne çalışması ve performansıyla Nazan Öncel ve İskender Paydaş, konuk oluyorlar. Dünyaca beğeni toplayan Mercan Dede, sahnede Tunuslu sanatçı Emel Mathluthi'yle beraber.

Mazhar- Fuat- Özkan, yılların beğenisi ve bugünlere varan performansıyla sahne alacak.

Türkiye'ye ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinciliğini getiren Sertab Erener ve daima kültür motifleriyle sahne alan Şevval Sam da, Bursa halkıyla buluşacak. İlginç sahne şovlarıyla dikkatleri çeken Fatih Erkoç da, konuk oluyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) aracılığıyla yürüttüğü festival, 51. kez kentliyle buluşturacak. Bu yılki program, dünyaca popüler yabancı ve yerli yıldızları, kente getirecek ve uygun bir ücret politikasıyla buluşma sağlayacak.

Organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan politikayı esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi'ni ve programın da altyapısını yürüten BKSTV Yönetim Kurulu'nu kutluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.