Hava Durumu

Gece yarısı, çözüm çıkmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2013 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2013 00:08

Taraflar, görüşüyorlar ve karşılıklı tekliflerde bulunuyorlar, çözüm çıkmıyor.  Önceki akşam saat 19:00’da başlayan yeni görüşmeler, 6 saat devam etti. Yine uzlaşı yok.
Ortak bilet sistemini dün itibariyle bırakacaklarını ve cihazları da sökeceklerini önceden duyuran özel halk otobüsçüleri, böyle yapmadılar.
Beklenen ve korkulan olmadı!
Kendilerini halka anlatabilmek ve destek görebilmek için zaman yaratmak isteyen özel halk otobüsçüleri, ücretsiz taşımayla manevra yaptılar.
Kâğıt bilet uygulaması, yarına ertelendi. Büyükşehir Belediyesi’yle anlaşabilme açısından da, 48 saat ek süre tanıma ve anlaşma ümidine de zaman yaratıldı.
Büyükşehir Belediyesi, son sözü anlamına gelebilecek bir adımı atsa da,  tek taraflı veya karşılıklı anlaşma olasılığı da devam ediyor.
Özel halk otobüsçülerini ikna için teklifte bulunma gibi bir yasal yükümlülüğün bulunmadığı, bu duruma rağmen, sulh yolu ve anlayışı vurgulanıyor.
Yarın…
Ne olacak?
Özel halk otobüsçülerinin ortak bilet sisteminden çıkmaları durumunda, hazırlığı yapılan destekle İstanbul’un otobüsleri de seferlere konulacak.
İlgili resmi kurumlar, göreve çağrılacak!
Ortak bilet sistemine ait cihazları sökenlerin, olası dönüşleri ve toplu taşımacılığa devam etmeleri, hukuken tartışma konusu olacak ve sözleşme feshi nedeniyle hak kaybı gündeme gelebilecek. Özel halk otobüsçüleri de, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketine tazminat davası açmayı ve hukuk mücadelesi başlatmayı düşünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.