Hava Durumu

Gemlik’e demiryolu hayali, gerçek olma sürecinde!

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2015 08:02
Demiryolu demek…Güvenilir ve ekonomik ulaşım, yanı sıra günümüz teknolojiyle daha da zaman kazanabilmek anlamına geliyor.
Bursa için…
Şehirlararası ağına bağlantı için gündeme getirilen yüksek hızlı tren yöntemi, uygulama için teknik ve idari sürece alınmıştı.
Projenin adı hızlı, kendisi yavaş!
Bu durum yaşanırken…
Bursa’nın merkezi ile diğer başlıca ilçeleri birbirine bağlayacak demiryolu hatları da, gerçekleştirilmek üzere bekleniyor.
Gemlik ve Mudanya için ilk etapta, ardından İnegöl ve Mustafakemalpaşa için hatların kurulabilmesi, ilçe halklarının da hayallerinde yer alıyor.
Zamanlama olarak…
Yüksek hızlı tren, belirsizliğe bürünmüştü. Arazi yapısı başlıca olmak üzere, geciktiren nedenlerle de, 2018’e kaldığı konuşuluyordu.
Büyükşehir Belediyesi de, yakın ilçelere tramvay yöntemine dayalı müjdeler verirken, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Gemlik için süreci işletmeye devam ediyor.
Yük ve yolcu taşımacılığı için planlanan, ancak yük taşımacılığının öncelikli olacağı Gemlik-Bursa hattının inşaatı için ihale yapılacak.
Bu aşama öncesi…
Uygulama projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki aşama başladı.
Proje Nihai Proje Tanıtım Dosyası, 14 Temmuz’da Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Hayalden gerçeğe…
Gemlik, yapım sürecine devam edilen Bandırma-Bursa-Osmaneli-Ayazma-İnönü hattına bağlantı sağlanacak.
Nilüfer’deki Organize Sanayi Bölgesi, Gemlik Limanı’nda yapılacak Lojistik Merkez’e, doğrudan bağlanmış olacak. Tali hatla Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin, lojistik merkezle bağlanması gerçekleştirilecek.
Saatte 160 kilometre hız yapılması öngörülen işletme, 21 kilometre ana hat ve 2 kilometre tali hat olmak üzere, çift yönlü yürütülecek.
Hattın 7.7 kilometresi tünelden geçirilecek. Güzergahta, 6 alt ve 5 üst geçit, 60 ve 30 metrelik köprü uygulamaları olacak.

TIP FAKÜLTESİ'NE, ‘ACİL’ DESTEK

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sağlık hizmetleri, Marmara’nın ve ülkenin şifa umudu olarak görülüyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, önceki gün gazetecilerle de düzenlediği yeni istişare buluşmasında, önemli bir bilgiye yer verdi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından gelişinde yapılan açıklama, önemli bir katkı ve desteği ifade ediyordu.
Bakanlık çalışmasıyla…
Genel ve çocuk acil servisleri yapılacak!

TANINMIŞ SİMA, YORGAN DİKTİ

AK Parti’den önceki dönemlerde bir ilçenin belediyesine meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapan mimar Mustafa Karakoç, kent fotoğrafçılığıyla da biliniyor.

Sosyal medyada, farklı ortam ve mekanlarda görülen Karakoç’la, bu kez bir yorgancının işyerindeki fotoğraflarıyla karşılaşmış olduk.
Yorgan diken Karakoç, “Bugün elimde iğne var. Faydalı olmak istedim. Öğle arası, yorgancı esnafımız Bilal Bey’le… Yıldırım’da…” diyordu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.