Hava Durumu

Görevden alınanlara,“dönüş” yolu açıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2014 08:16
Anayasa Mahkemesi’nin son torba yasaya ilişkin iptal ve yürütmeyi durdurma kararları, görevlerinden alınan bürokratları sevindirdi.
Bursa’yı da, hareketlendirdi.
İdari yargının göreve iade kararına rağmen…
Torba yasadaki ilgili düzenleme, göreve iade kararlarının hemen uygulanması yerine, 2 yıl içerisinde uygulanabileceğine hükmediyordu. 
Atamanın yapılmadığı süre içerisinde, kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka kadroya atanmaları öngörülürken, genelde uzman kadrosu kullanılıyordu.
Yeni uygulama iptal edildi ve yürütme durduruldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde görevlerine iadeleri yapılmayan eski daire başkanları, şimdi önceki emsal kararlarla beraber, dönmeyi bekliyor.
Zabıta’da Esat Yalman, Kaynak Geliştirme ve İştirakler’de Gülsüm Anafarta, Kültür ve Sosyal İşler’de Enver Karakoç ile Çevre Koruma ve Kontrol’de Bahattin Kuşoğlu, kapsamda bulunuyor.
Daha önce…
Birkaç kez, görevden alındılar.
Dava açtıkça…
Döndüler.
Sonra…
Yine, görevden alındılar.
Torba yasa çıkınca...
Göreve iade-ye, fren oluştu.
Şimdi…
Dönmeyi bekli-yorlar.
Zira…
Anayasa Mahkemesi, göreve iade kararlarının yerine getirilmemesinin, ceza soruşturması ve kovuşturmasına konu edilemeyeceği hükmünü de durdurdu.
Büyükşehir Belediyesi’nde görevlerinden alınan başka daire başkanları oldu, ancak emeklilik ve kurumdan ayrılma gibi gerekçeler ortaya konulunca, geri dönüş kapsamı daraldı.

Bursa milletvekilleri, Bosna çıkarmasında!

Bosna-Hersek, sandık başına gidiyor.
12 Ekim’le…
Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi’nin üyeleri, parlamentoyu oluşturan iki meclisten Temsilciler Meclisi ile Bosna-Hersek Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti Meclisleri ile 10 kanton meclisinin yeni üyeleri belirlenecek.
Seçimler, Balkan politikası ile Müslüman ve Türk nüfuslar açısından büyük önem taşıyor. Sayılı saatler kala, gözlemlerde bulunmak üzere, TBMM’den bir heyet de dün yola çıktı.
Milletvekili heyetinde, AK Parti’nin Bursa milletvekillerinden Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu da bulunuyor. AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da, heyetle beraber…
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ve Boşnakları temsil eden en büyük parti Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanvekili olan merhum Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç, yeniden iddialı olmakla beraber, Türkiye de, süreci takip altında tutuyor.

“2. torba” yasayla kadro müjdesi mi?

TBMM’de yeni yasama yılının başlamasıyla beraber, çalışma dünyasını kapsayn yeni bir torba yasanın gündeme geleceği konuşuluyor.
Sol sendikalara kıyasla…
Memur-Sen, dinamik ve talepçi politika yürütüyor.
Yeni beklentiler…
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na götürüldü.
Özellikle…
Sözleşmeli 4-B’lilerin daimi memur kadrosuna alınmalarının ardından, 4-C’li taşeron firma çalışanları için de durum değerlendirmesi isteniyor.
Kadro verilmesi, kolay gözükmüyor.
Yeni bir firma çalışanının, yıllardır aynı firmada+ hizmet veren çalışanla beraber memur yapılmasının ne derece doğru olacağı, tahsil ve tarihsel şart ile devlete maliyet, başlıca tartışma hususlarını oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.