Hava Durumu

Gövde gösterisiyle sahaya çıktı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2014 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 08:38

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, adaylık için dün resmi duyuruyla sahaya indi.
Necati Şahin’in CHP’den Büyükşehir adayı olması nedeniyle başkanlığa getirilen Yıldız, sandığın rekabetini yürütüyor.
Bursa Çalışma Grubu’nun şube adayı Akyıldız, dün Crowne Plaza’daki basın toplantısıyla gövde gösterisinin fotoğrafını verdi.
Mesleki konu, gündem ve hedeflere odaklanan bir yol haritası dinledik. Kent açısından, kamusal sorumluluk da vurgulandı.
Elbette ki…
Önemsenen bir mesajla “Gelinen noktada, İMO Bursa Şubesi, yerelde ve genelde söz sahibi, parmakla gösterilir bir noktaya ulaşmıştır.” deniliyordu.
Bursa Çalışma Grubu, kurulduğu 1994 yılından bugüne şube başkanları çıkarma başarısına imza atıyor.
Bugüne kadar yönetim kurullarında tüm üyelerin davet edildiği basın buluşmasına, ilgi de büyük oluyordu.
Son 10 yılın yönetim kurullarını oluşturan isimlerin katılımıyla önemli bir kenetlenme de ortaya konuldu.
CHP’den adaylığı nedeniyle Şahin’in katılmama özenini gösterdiğini davette, eski başkanlardan Cevdet Yüce ve Adem Özdemir ile ayrıca vaktiyle başkan adaylığı yarışına katılan ve kaybeden Ekrem Algül de yoktu.
Adaylık yolunun ilk adım buluşması, özellikle Muzaffer Özel, Semih Pala, Hasan Tuğcu, Metin Yaran, Sezai Özokutanoğlu, Hakan Eldemir, Atilla Erdem, Enver Yılmaz ve Oktay Erdem gibi isimlerin katılımıyla hayli anlam taşıyordu.

GÜNDEMİN NABZI AS TV’DE  “YEREL BAKIŞ” FARKIYLA…

Kentin gündemi ve yerel yönetiminin gündemi, artık Çarşamba günleri, canlı yayınla AS TV’de konuşulacak. Bu sütunların yazarı olarak yürüteceğimiz “Yerel Bakış” buluşmasında, bugün Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’yü konuk ediyoruz. Yayın; Saat 20:30’da! Yerel Bakış programı, kentleri yönetenler ve kentleri yönetmeye talip olanların düşünce ve öngörülerini gündeme taşıyor.

MHP, ŞAŞTI BU İŞE… 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen haftadan uzatmalı dünkü oturumunda, ilginç durum ve diyaloglar yaşandı. Gündemdeki bir dosya hakkında söz alan Mehmet Demirtaş, özellikle şaşkınlığını ifade ederek, “Önümüzde rapor yok.” diyordu. Devamında, “Neyi oylayacağımızı bilmiyoruz.” diyordu. Her zamanki gibi…
Muhalefet, bazı ve uygulama kararları nedeniyle tereddüt yaşarken, oturumun başkan vekilliğini yürüten Atilla Ödünç ise, “Size, raporu oyluyorum.”  diye araya giriyordu.

NİLÜFER İÇİN DÖNÜŞÜM!

Kentsel dönüşüm gündemi ve süreci…
AK Parti yönetimindeki Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerince yürütülürken, CHP’nin yönetimindeki Nilüfer Belediyesi de, çalışmalar yürütüyor.
Birleşmiş Milletler Habitat’tan bilimcilerin de katılımıyla bugün Nilüfer için “Kentsel yenilemede yeni aralayışlar” konusu ele alınacak. Bu başlıkla düzenlenen çalıştayın yenisi, bir yürüyüşle bugün düzenleniyor.
Nilüfer Belediyesi’ne ait bulunan Dernekler Yerleşkesi’nde buluşma da, sosyal ve çevresel, yasal ve ekonomik yönleriyle deneyimi ve hedefleri konuşulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.