Hava Durumu

Gözler bugün sandıkta!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2016 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 09:01
Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın Bursa’daki şubelerinde, bugün üyeler sandık başında olacaklar.
Dün…
Adaylar konuştu.
Bugün…
Seçimler var.
Söz konusu meslek odalarının yeni dönemleri, sadece mesleki camialar olarak değil, kent ve kamusal hizmet meseleleri açısından da, sorumluluk taşıyacak.
Mimarlarda, çifte adaylı süreç yaşandı.
Yönetimsel olarak, ‘sol’ görüşle bilinen Başkan Can Şimşek’in karşısında, aday listesinde ‘farklı siyasi görüşlere yer verme’ iddiasıyla Ömer Faruk Şahin bulunuyor.
Şahin, mesleki ve kamusal sorumlulukları yerine getirebilmenin daha farklı iddiasını ortaya koyarken, Şimşek ise, kendisine destek verilebilmesi yolunda, “Üyelerimize güveniyoruz.” diyor.
Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nde ise, önceki dönemin başkanı Füsun Uyanık’ın geri dönebilme adımı vardı.
Kendi başkanlığı döneminde yönetiminde bulunan mevcut Başkan Hakan Karademir, Uyanık’ın listesiyle yeniden yönetim kurulu üyeliğine dönmüş olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bürokrat olmasına rağmen, başkanlığı dönemiyle cesur politikasıyla dikkati çeken Uyanık, deneyimiyle kamusal hizmetinde katkılarıyla da biliniyor.
Uyanık, mesleki örgütlenme sorumluluğuyla beraber, odanın ‘kamu yararı’ statüsüyle bilimi ve hukuku temel alan başkanlık taahhüt ediyor.
Son söz, üyelerin!

Çakman’ın böyle olur paylaşımı

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman’ın sosyal medya paylaşımları, hem görseller hem de sözleriyle kendi konumunu yansıtıyor.
Yeni bir günde, daldaki kayısı fotoğraflarıyla “Günümüzün güzel olmasını diliyorum.” derken, başka yeni bir günün temennisinde, “Limon tüket. sıhhat bul.” diyor.

Kaya’dan ‘adaylık’ açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin kongresi, 20-21 Şubat’ta yapılacak ve ufukta ‘değişim’ gözüküyor.
Önceki dönemlerdeki başkanları aralarından çıkarma başarısı gösteren ‘Çalışma Grubu’, yeni dönem için Maksut Kaya’yı aday çıkarıyor.
Dün…
Kaya, adaylığını açıkladı.

Bursa’nın fuarları da Nürnberg gibi olur mu?

Bursa’da düzenlenen ‘bebe ve çocuk giyimi’ fuarına, 24 bin ziyaretçi olmuştu.
Geçen ay, Almanya’nın Nürnberg kentindeki ‘oyuncak ve hobi’ fuarının, 75 bin işadamı tarafından ziyaret edildiğini öğrendiğimizde,  fuar kenti olabimenin önemi ve kente kazanımı malum…

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.