Hava Durumu

Harput’a ani veda!

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2013 08:16

Söylentileri vardı, ancak Vali Şahabettin Harput’un görevden alınması, zamanlama ve yankılarıyla gündeme damgasını vurdu.
Kentler için…
Belediyeler ve başkanlarının yanında, Harput, kendi kurumunu ve konumunu, simgesel bırakmadı.
Rutin vali olmadı!
Ermenistan’la oynanan maçta Azerbaycan’ın bayraklarının toplatılması ve Beşiktaş’la oynanamayan maçın olayları, sıkıntıya itti. Siyasi irade ve taşkınlık unsurlarından ziyade, kendisi öne sürüldü.
Bursa’nın termal kent kimliğinin canlandırılması, yeniden ve güçlü konum elde edilebilmesi, Harput’un yönetimsel politikası ve adımlarıyla sürece dönüştürüldü.
Yerel tarihte, daima anılacak!
İstanbul’un Taksim’iyle oluşan ve yurt sathına yayılan gerilimli günlerde, Bursa’da TOMA’lar dolaşmadı, sular ve biber gazları sıkılmadı.
Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve kentli sağduyusuyla sivillere sert uyarı ve müdahalelerde bulunulmadı, üzücü olaylar yaşanmadı.
İktidar, yerel seçimlere gidilen ve kentlerde siyasi iradenin güç birliği yapması gereken süreçte, Bursa’nın valisini değiştirdi.
Bazı kamu kurumları ve yönetenlerinin, soruşturulması açısından, masasında dosyalar bulunduğu konuşuluyordu. Görevden alınışta da, AK Parti’nin Bursa için seçim hesapları da ileri sürülüyor.
Şahabattin Harput’un, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ve ilgisi, daima konuşulmuştur.
Gülen’in, AK Parti ve iktidarıyla ihtilafı ve bazı yansımaları da, epeydir gündemde yer ediyordu.
Böyle olunca…
Bursa gibi önemli ilin, emekliliği yaklaşmış valisinin merkeze alınması ve Gülen’e uzak olmayan Bülent Arınç’ın ilinde gerçekleşiyor.
Görevden alış, rutin olabilir mi?
Görevden alındığı günün gecesi, Harput’la konuştuk. İnsanın hayatında ve çalışmasında, böyle kararların gelişebileceğine ve olabileceğini değiniyordu. Kamuoyundaki olumlu düşünce ve üzüntüleri iletmemiz üzerine, duygulanıyordu.
Doğanbey kentsel dönüşümünün hak sahipleri, kendilerine daima kulak veren, yanına kabul eden ve dinleyen Vali Baba yaklaşımına, teşekkürlerini ifade ediyorlardı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala,  sosyal medyada, kendi şahsı adına, “Sayın Harput’a, uğurlama için millet töreni yapalım.” önerisiyle dikkati çekti.
Benimsenince, Bursa Kent Konseyi Başkanı olarak, böyle bir süreci de, dün bize iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.